Annonce
forside

Skræddersyede møbler

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

To snedkere i Risskov laver individuelle løsninger til dit hjem og giver arvestykker nyt liv.

Annonce

Et slidt og ramponeret skab står indenfor porten i værkstedet hos de to møbelsnedkere i Risskov. Skabet er et arvestykke, som en kunde vil have renoveret.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

»Vi har ikke helt aftalt med kunden, hvordan skabet skal laves. Måske fører vi det tilbage til det oprindelige udtryk, men vi kan også give skabet et mere nutidigt udtryk,« siger Per Andersen, den ene halvdel af det lille snedkerfirma.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

»Vi kunne også reparere skaderne på træet og male det hele matsort. Det kunne blive flot og få arvestykket til at blive til et moderne møbel,« funderer makkeren Leif Jensen.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

De to snedkere arbejder tæt sammen om deres projekter.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

»Når vi arbejder her, får vi tit en masse idéer til, hvordan nye møbler skal bygges, men når vi renoverer antikke møbler, ender det også indimellem med, at et møbel helt ændrer udtryk,« mener Per Andersen.

De to håndværkere, som du kan læse mere om i dagens tillæg til avisen, har stor respekt for deres forgængeres arbejde. De ved, hvordan et møbel skal renoveres, så man ikke ødelægger de oprindelige detaljer. Gennem en længere periode har de to renoveret spisestuestole og borde for Hotel Vejlefjord.

»Møblerne var måske 100 år gamle og slidte efter mange års brug. De havde stået fugtigt i en kælder i mange år, så det gavnede heller ikke møblernes stand. Det lykkedes at redde det hele, og nu er borde og stole tilbage med værdighed. Det er også sjovere for hotellet at bevare historien på den måde end ved at købe helt nyt,« siger Leif Jensen.

To paller med rå planke­rester fra et eksklusivt gulvfirma står i et andet hjørne af værkstedet. Massiv douglasgran med et rødligt skær. Per Andersen tager et af de 25 millimeter tykke stykker op og kigger undersøgende på det.

»Det er kvalitet, det her. Det skal vi nok få brug for. Måske skal vi bruge noget af træet til at lave små sofaborde med. Det har vi ikke helt besluttet endnu.«

Der er plads til både store og små projekter i Risskov Møbelsnedkeri. Ofte kommer en kunde ind for at få snedkerne til at hjælpe med at save nogle plader ud, som kunden selv kan arbejde videre med derhjemme. En anden del af opgaverne er mere komplicerede. Når snedkerne udbedrer skader på møbler, som er vandskadede eller har fået dybe mærker, kræver det noget ekstra.

»Vi fik et massivt bord ind med store mærker efter, at en metallampe havde ramt det. De dybe skrammer kunne ikke bare slibes væk, men vi kunne løse problemet ved at dampe træet. Det løfter strukturen. Bagefter sleb vi bordet. Det krævede nogle omgange af den proces med damp og slibing, men bordet blev flot,« siger Leif Jensen epap23072011

Annonce
Aarhus

Så er juletræet tændt i Aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Schouby: - AGF er i chok, men det bliver ikke et problem at finde en afløser for PC

Danmark

Det antropocæne kulturlandskab

Aarhus

Radikal profil forlader partiet: Jeg kan ikke sidde i gruppe med Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Aarhus

Væsentlige flere test i det seneste døgn: Aarhus har 92 nye coronasmittede

Annonce