Annonce
forside

Skræddersyede møbler

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

To snedkere i Risskov laver individuelle løsninger til dit hjem og giver arvestykker nyt liv.

Et slidt og ramponeret skab står indenfor porten i værkstedet hos de to møbelsnedkere i Risskov. Skabet er et arvestykke, som en kunde vil have renoveret.

Annonce
Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

»Vi har ikke helt aftalt med kunden, hvordan skabet skal laves. Måske fører vi det tilbage til det oprindelige udtryk, men vi kan også give skabet et mere nutidigt udtryk,« siger Per Andersen, den ene halvdel af det lille snedkerfirma.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

»Vi kunne også reparere skaderne på træet og male det hele matsort. Det kunne blive flot og få arvestykket til at blive til et moderne møbel,« funderer makkeren Leif Jensen.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

De to snedkere arbejder tæt sammen om deres projekter.

Møbler fra Risskov Møbelsnedkeri

»Når vi arbejder her, får vi tit en masse idéer til, hvordan nye møbler skal bygges, men når vi renoverer antikke møbler, ender det også indimellem med, at et møbel helt ændrer udtryk,« mener Per Andersen.

De to håndværkere, som du kan læse mere om i dagens tillæg til avisen, har stor respekt for deres forgængeres arbejde. De ved, hvordan et møbel skal renoveres, så man ikke ødelægger de oprindelige detaljer. Gennem en længere periode har de to renoveret spisestuestole og borde for Hotel Vejlefjord.

»Møblerne var måske 100 år gamle og slidte efter mange års brug. De havde stået fugtigt i en kælder i mange år, så det gavnede heller ikke møblernes stand. Det lykkedes at redde det hele, og nu er borde og stole tilbage med værdighed. Det er også sjovere for hotellet at bevare historien på den måde end ved at købe helt nyt,« siger Leif Jensen.

To paller med rå planke­rester fra et eksklusivt gulvfirma står i et andet hjørne af værkstedet. Massiv douglasgran med et rødligt skær. Per Andersen tager et af de 25 millimeter tykke stykker op og kigger undersøgende på det.

»Det er kvalitet, det her. Det skal vi nok få brug for. Måske skal vi bruge noget af træet til at lave små sofaborde med. Det har vi ikke helt besluttet endnu.«

Der er plads til både store og små projekter i Risskov Møbelsnedkeri. Ofte kommer en kunde ind for at få snedkerne til at hjælpe med at save nogle plader ud, som kunden selv kan arbejde videre med derhjemme. En anden del af opgaverne er mere komplicerede. Når snedkerne udbedrer skader på møbler, som er vandskadede eller har fået dybe mærker, kræver det noget ekstra.

»Vi fik et massivt bord ind med store mærker efter, at en metallampe havde ramt det. De dybe skrammer kunne ikke bare slibes væk, men vi kunne løse problemet ved at dampe træet. Det løfter strukturen. Bagefter sleb vi bordet. Det krævede nogle omgange af den proces med damp og slibing, men bordet blev flot,« siger Leif Jensen epap23072011

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce