Annonce
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Det var et yderst tilfreds Bakken Bears-mandskab, der fredag aften kvalificerede sig til Champions League. Fra venstre: Tylor Ongwae, Morten Sahlertz, Justin Dentmon, Michel Diouf, DeVaugh Akoon-Purcell, Darko Jukic, QJ Peterson, Thomas Lærke, Magnus Møllgård, DeShawn Stephens og Anton Harbo. Foto: FIBA
Bakken Bears skal møde tre ekstremt stærke mandskaber for toppen af europæiske ligaer i Champions League-gruppespillet. Derfor ærgrer det sportsdirektøren ekstra meget, at det lige netop er i år, at coronarestriktioner gør det svært at få tilskuere ind til kampene.
Annonce

BASKETBALL: Der lå tre colaer på køl og ventede på Michael Piloz' hotelværelse, som sportsdirektøren i Bakken Bears glædede sig til at komme hjem og få has på efter fredagens triumf på Cypern.

Bakken Bears besejrede belgiske Belfius Mons-Hainaut 86-71 og er dermed kvalificeret til gruppespillet i Champions League for blot anden gang i klubbens historie.

Men måske skal der noget lidt stærkere til end den sukkerchampagne, sportsdirektøren så frem til, hvis udsigten til mødet med Europas store drenge skal skylles ordentligt ned.

Bakken Bears er nemlig landet i en på papiret utrolig hård pulje. Spanien, Tyrkiet og Italien hører til de allerbedste ligaer i europæisk basketball. Og der venter tophold fra alle tre ligaer.

Modstanderne er Dinamo Sassari, Italiens nummer to, Galatasaray, Tyrkiets nummer fire, samt Iberostar Tenerife, Spaniens nummer fire.


Det bliver nogle fantastisk fede kampe, men det er også en enorm udfordring.

Michael Piloz


Annonce

- EuroLeague-niveau

Oprindeligt skulle grupperne i Champions League have bestået af otte hold. Men på grund af coronasituationen er der skabt dobbelt så mange grupper med fire hold i hver. Holdene er delt efter seedning, men Bakken Bears' sportsdirektør mener, at holdet har været ekstremt uheldig med sine modstandere.

- Det er hold på EuroLeague-niveau, siger Bakken Bears' Michael Piloz med henvisning til Europas stærkeste liga.

- Det bliver nogle fantastisk fede kampe, men det er også en enorm udfordring. Jeg må indrømme, at jeg er en lille smule misundelig, når jeg kigger rundt på de andre hold, der er kommet ind via kvalifikationen.

- Og så er det ekstremt ærgerligt, at der på grund af covid-19 kan være problemer med at få fyldte haller, når det er sådanne modstandere, vi skal op imod, siger Michael Piloz.

Annonce

NBA-spillere uden kontrakt

I kvalifikationen havde Bakken Bears glæde af to tidligere NBA-spillere i DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon.

De var ansat på kontrakter, der udløber med udgangen af denne måned. Om deres ophold forlænges nu hvor missionen lykkedes, er der endnu ikke taget stilling til.

- Det var vi ingen overvejelser haft om endnu. Den snak skal vi til at have nu, fordi vi har ikke siddet og talt 'hvad nu hvis' op til de her kampe, siger Michael Piloz, der dog næppe når at tage mange slurke af den første cola før de første tanker om at forstærke holdet er gjort.

Gruppespillet i Champions League begynder 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce