Annonce
Aarhus

Skræmmende fund i Trillegården: Ni-årig fandt skarpladt revolver ved legeplads

Revolver fundet ved legeplads i Herredsvang. Privatfoto
Skræmt mor fortæller om sønnens fund i en hæk ved en legeplads. Våbnet indeholdt skarpe skud.

HASLE: Onsdag 15. maj fandt en dreng en skarpladt revolver ved en legeplads i Trillegården i det vestlige Aarhus.

Drengen, der er ni år gammel, fandt revolveren i en hæk ved Trillegårdens store legeplads. Han samlede den op og tog den med hjem, hvor han stolt viste sin mor sit fund.

Moren, som Århus Stiftstidende har talt med og som avisen kender identiteten på, ønsker at være anonym.

- Min søn spurgte, om han måtte beholde den. Så jeg bad om at se den. Først troede jeg, at det var et legetøjsvåben, men da jeg mærkede, hvor tung den var, samtidig med at jeg kunne se, at der sad patroner i tromlen, gik det op for mig, at det var en rigtig revolver. Så jeg kontaktede politiet, forklarer hun.

Annonce
Der sad fire skarpe skud i revolveren, da ni-årig dreng fandt den i en hæk. Privatfoto

Fire patroner

Vagtchef hos Østjyllands Politi Jens Henrik Jensen bekræfter fundet af skydevåbnet over for Århus Stiftstidende.

Politiets rapport - der blev optaget i forbindelse med anmeldelsen - fortæller, at der sad et antal patroner i tromlen på revolveren. Ifølge moren til drengen - der fandt revolveren - sad der fire patroner i revolveren.

- Da jeg opdagede dem, blev jeg godt nok skræmt, fortæller hun.

Revolveren er - som billederne viser - ganske vist slidt og meget rusten, men den slags skal man ikke lade sig narre af. Ligegyldig hvor rusten sådan et våben er, kan det være livsfarlig.

- Hvad kunne der ikke være sket, hvis min søn havde trykket på aftrækkeren? Patronen kunne være eksploderet i ansigtet på ham, eller han kunne have kommet til at skyde en af sine kammerater, der var med, da han fandt revolveren, siger den nu lettede mor.

Livsfarlig

Østjyllands Politis rapport på våbenfundet giver ingen bud på, hvor gammel revolveren er, men ifølge moren var politiets vurdering, da den blev afhentet af betjente, at den ikke er smidt der for ganske nylig og at den derfor formentlig ikke har nogen tilknytning til de nuværende bandeuroligheder i området.

Omvendt forklarede betjente også, at den ruster hurtigt, når den ligger i den våde jord.

Revolveren er ifølge vagtchefen hos Østjyllands Politi sendt til undersøgelser for DNA-spor, fingeraftryk og for at undersøge om den har været affyret.

Han beskriver fundet som stærkt bekymrende.

- Den slags skal ikke ligge på en legeplads. Selv om den er rusten, kan den stadig være livsfarlig.

Snak med børnene

Moren til den ni-årige dreng er lettet over, at det ikke gik galt, og har nu fået forklaret sin søn, at han aldrig må samle den slags op, hvis han igen skulle finde en.

- Mange jeg kender har ligeledes snakket med deres børn om, at de ikke må samle den slags op, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce