Annonce
Aarhus

Skraldespande bugner i Aarhus: Corona-skraldemænd kæmper i solskinnet

I Jægergårdsgade har der været problemer med overfyldte skraldespande. Det gode vejr trækker masser af folk ud i den friske luft, og det giver problemer med overfyldte spande. Foto: Flemming Krogh
Århusianere valfarter ud i bybilledet og naturen for at få lidt luft fra coronaen. Byens skraldemænd, der skal holde afstand, har derfor rigtig travlt med overfyldte spande.

AARHUS: Coronakrisen får overfyldte skraldespande til at bugne i Aarhus.

I forårets solstråler tager flere århusianere end normalt et frikvarter fra coronaens klamme hånd i naturen og på byens gader og stræder. Menneskemængden udløser masser af skrald, som et minimeret hold skraldemænd kæmper for at få bugt med.

I sidste uge blev folk fra kommunens entreprenørenhed sendt på gaden igen, efter de havde været sendt hjem for at dæmme op mod coronaens smittefare. Men arbejdsstyrken er minimeret, fordi kommunens folk skal holde afstand og blandt andet kun må køre en person i hver enkelt bil.

- Vi kan godt mærke, skraldespandene er ekstra fyldte. Folk bruger det gode vejr på at komme væk fra coronaens indelukke, siger Kim Gulvad Svendsen, der er driftschef hos Aarhus Kommunes Teknik og Miljø

- Der kommer jo mere affald sammen med det gode vejr, og der er flere mennesker i bybilledet. Vi følger nogenlunde med, siger han.

- Vores folk i entreprenørenheden skal holde afstand til hinanden, og de arbejder efter en masse sikkerhedsanvisninger. Blandt andet at de kun skal køre en enkelt person i hver bil. Det betyder, at vi ikke helt har biler nok, selv om nogle vogne i midtbyen også normalt kun kører med en person, siger Kim Gulvad Svendsen.

Han siger, at afdelingen arbejder på at skaffe blandt andet flere biler – og eventuelt folk - så man kan følge med – også i forhold til Miljøstyrelsens regler.

Annonce
Kommunens folk skal overholde reglerne om blandt andet afstand og må kun køre en enkelt person i bilerne, der samler skrald ind. Derfor kan der være problemer med at følge med den store mængde skrald. Foto: Flemming Krogh

Cityassistenter arbejder sammen med politi

Kommunens folk, der dagligt bevæger sig rundt i det århusianske bybillede, har i øvrigt et samarbejde med politiet om at indrapportere, om forholdsreglerne i forbindelse med coronavirusset bliver overholdt.

Det gælder blandt andre byens såkaldte cityassistenter, som i gamle dage blev nævnt som parkeringsvagter, der kigger på, om århusianerne ikke er samlet flere end 10 personer rundt omkring.

- Århusianerne har generelt været gode til at holde afstand. Det håber vi, at de bliver ved med, siger Kim Gulvad Svendsen.

Med hensyn til affald og skrald, så kører den normale skraldeindsamling hos de enkelte husstande helt normalt i Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce