x
Annonce
Aarhus

Skraldespande - for singler?

Hvorfor skriver kommunen ikke bare »affald« på bøtten?, undrer Mette Lang sig, mens Anders Juul spekulerer på, om nogen har haft den seksuelle betydning af »et skrald« i tankerne, da de gav bøtterne navn.

Kommunen har opstillet særlige bøtter til singleskrald. Og hvad er mon det for noget?

Singleskrald, står der med store bogstaver på siden af 15 nye og smarte skraldebøtter, der er stillet op på strækningen mellem Tangkrogen og Hotel Marselis.

Annonce
Mens Sine Pedersen funderer over, hvad den nye beholder til singleskrald er for en størrelse, undersøger Mathias, om det mon er tilrådligt at fodre bøtten med afgumlet tyggegummi. Foto: Axel Schütt.

Og hvad betyder så det?

Store maver til skraldet

Aarhus Kommune stillede for et par uger siden 15 nye og meget smarte affaldsbøtter op omkring Tangkrogen. Det er dem, der er mærket med »singleskrald«.

Bøtterne er udstyret med solceller, der driver et stempel, der presser affaldet sammen. Det betyder, at der i sådan en singleskraldebøtte kan være seks gange så meget affald som i en almindelig skraldebøtte.

Derudover udmærker bøtternes sig også ved, at de selv sender et signal til dem, der skal tømme dem, når de er ved at være fulde.

Er det her endestationen for udrangerede singler? Eller er det kun singler, der må putte skrald i bøtterne, og vanker der mon så bøder til kærestepar, der fylder ispapir i dem?

Tag mig!

Spørgsmålene er mange, da avisen taler med forbipasserende om singleskraldespandene.

»Hmm, måske er singleskrald det modsatte af storskrald. Det må være noget med, hvilken type skrald, den er til. Nej, jeg ved ikke, hvad det betyder, men den enlige mand på spanden står med armen i vejret, som om han siger: Tag mig!,« siger Sine Pedersen, der selv er single.

Det er Mette Lang og Anders Juul også, selv om de kommer gående sammen, så skraldespanden kunne få det indtryk, at de er et par.

Skrald for singler

»Hvorfor skriver de ikke bare skrald eller affald? For mig er en single en, der ikke har en kæreste. Signalet er nærmest, at det kun er singler, der må bruge affaldsspanden, men det er nok ikke det, der er meningen,« siger Mette Lang.

Anders Juul mener, at kommunen prøver at være lidt smart med navngivningen.

»Singleskrald: Det må hentyde til et eller andet - og man kan tolke det, næsten som man vil. Og »et skrald« har jo mange betydninger - heruder også en seksuel,« siger han.

Men bøtterne er nu næppe særlige sex-automater, kommunen har stillet op for, at singler kan få et skrald i det fri.

Mange og synlige bøtter

»Kommunen kunne lige så godt have skrevet »småskrald« på bøtten, men nu har den type bøtter jo i forvejen et sjovt navn: Big Belly - stor mave. Og så har kommunen vel lige skruet ekstra op for charmen og kaldt dem singleskrald for at skabe opmærksomhed og give folk lidt at tænke over,« siger Anders Juul og fortsætter:

»Jeg tror nu ikke, at navnet får flere til at bruge skraldespanden. Til gengæld er det rigtig godt, at her er mange synlige skraldespande. For når man ikke skal lede efter dem, så bruger man dem.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce