Annonce
112

Skraldespandskasteren fra Nørreskoven tiltales efter den grove voldsparagraf

Dommerne måtte beskyttes, da de forlod banen efter VB-AGF-kampen den 21. april. En af linjedommeren blev ramt af en skraldespand og den 55-årige skraldespandskaster er nu tiltalt efter den grove volds-paragraf. Arkivfoto
VB-fans kast med skraldespand mod linjedommer i skandale-kampen mod AGF takseres i anklageskrift som "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter". Strafferammen er op til seks års fængsel.

Vejle: Det kan blive særdeles dyrt for en 55-årig mand fra postnummer 7080 Børkop, at han søndag den 21. april kogte over, da VB mødte AGF i en særdeles begivenhedsrig Superliga-kamp.

Manden, der siden er blevet kendt som "skraldespandskasteren", risikerer i værste fald en fængselsdom efter, at anklagemyndigheden har rejst tiltale imod ham efter straffelovens paragraf 245 - den såkaldt hårde voldsparagraf for "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter".

Tiltalen skyldes, at den 55-årige mand i slutningen af den dramatiske kamp rejste sig fra sin plads og smed en skraldespand ind på banen, hvor den ramte en linjedommer på skulderen.

Manden blev forholdsvis hurtigt pågrebet og forlod stadion med en sigtelse hængende over hovedet.

Annonce
Bølgerne gik højt den påskesøndag, hvor VB tog imod AGF. Her må sportschef Henrik Tønder holde udviste Allan Sousa tilbage. Arkivfoto

Vidne meldte afbud

Sigtelsen er siden blevet vekslet til en tiltale og torsdag skulle den 55-årige så være mødt i retten i Kolding.

Retssagen blev dog udsat, da et vigtigt vidne havde meldt afbud med gyldig grund, oplyser anklagemyndigheden.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen igen skal behandles i retten.

Strafferammen for paragraf 245, som den 55-årige skraldespandskaster tiltales efter, går op til seks års fængsel.

Det er dog usandsynligt, at den 55-årige kommer i nærheden af strafferammens maksimum, hvis han findes skyldig.

Dyr kamp

Den 55-årige mand er allerede blevet idømt karantæne fra alle kampe og arrangementer, som VB står for at arrangere.

Klubben må ikke oplyse, hvor længe karantænen gælder i det konkrete tilfælde, men VBs sikkerhedschef Kim Andersen fortæller, at der normalt gives karantæne i to år for lignende forseelser. Derudover skal den 55-årige betale 5000 kroner for overtrædelse af Superligaens fælles ordensreglement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce