Annonce
Aarhus

Skriftlig advarsel til chef for Natur og Vejservice

Chefen for kommunens Natur og Vejservice, Rasmus Wieland, har fået en skriftlig advarsel i kølvandet på afsløringen af de mange kritisable forhold under den bortviste topchef, Claus Pedersens, ledelse. Foto: Kim Haugaard

Skandalesagen udløser en skriftlig advarsel til chefen for Natur og Vejservice - blandt andet for at have hyret et firma ind til opgaver for små to mio. kr. uden at have indhentet ét eneste andet tilbud.

Annonce

AARHUS: Det er den nuværende chef for Natur og Vejservice, Rasmus Wieland, der har fået en skriftlig advarsel i kølvandet på bortvisningen af den tidligere topchef, Claus Pedersen.

Det viser en aktindsigt, avisen har fået i advarslen.

Rasmus Wieland afløste i 2014 Claus Pedersen som chef for Natur og Vejservice, da Claus Pedersen blev løftet et trin op af karrierestigen og blev chef for Center for Byens Anvendelse, som Natur og Vejservice er en del af.

Direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, har givet den skriftlige advarsel til Rasmus Wieland for flere af de forhold, der er afdækket her i avisen og i revisionsfirmaet Ernst & Youngs undersøgelser af forholdene i Claus Pedersens afdelinger.

Annonce

Advarslens fire punkter

Fire forhold bliver trukket frem i advarslen:

At Rasmus Wieland har tildelt opgaver til firmaet Naturbyg DK Aps uden at have indhentet tilbud fra ét eneste andet firma. Alene i 2015-16 fik Naturbyg tildelt opgaver for små to mio. kr. Det strider mod kommunens indkøbspolitik.

At Rasmus Wieland har kendt til, at der i Natur og Vejservice var praksis for, at kontormedarbejdere kunne "købe" tøj uden firmalogo hos virksomhedens tøjleverandør. Selv har Natur og Vejservice-chefen på den konto fået et par sko.

At Rasmus Wieland gennem sit tætte samarbejde med Claus Pedersen har været vidende om en række brud på Aarhus Kommunes retningslinjer uden at sige fra overfor det, og uden at gå videre til den øverste ledelse med sin viden.

Og endelig at Rasmus Wieland ikke har sørget for, at der var styr på, at Natur og Vejservice førte tilsyn med afspærringer i forbindelse med udgravninger.

Annonce

Fire får påtaler

Foruden den skriftlige advarsel til chefen for Natur og Vejservice har fire ledende medarbejdere i Center for Byens Anvendelse og i Natur og Vejservice fået den mildere sanktion - skriftlige påtaler.

Påtalerne er med Erik Jespersens ord givet "for ikke at have sagt fra overfor kritisable ting, der er foregået lige for øjnene af dem under den tidligere centerchefs ledelse".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce