Annonce
Kultur

Skriv skæve historier om Aarhus

Forfatter Boris Boll-Johansen og Aarhus-forlaget ScandinavianBook har udlovet for 5.000 kroner bøger til de fire klasser, som skriver den bedste Aarhus-historie. Arkivfoto: Flemming Krogh

Forfatter Boris Boll-Johansen og hans århusianske forlag har sat fire klassesæt af bogen »Aarhusianske godnathistorier« på højkant i en skrivekonkurrence.

»Jeg håber, at ungerne vil bruge konkurrencen som en anledning til at snakke om deres by, og se den på en ny måde, så har konkurrencen allerede opfyldt sit formål,« siger forfatter Boris Boll-Johansen, der sidste år udkom med bogen »Aarhusianske godnathistorier«.

Annonce

Sammen med blandt andet Århus Stiftstidende og forlaget ScandinavianBook står han bag en konkurrence for elever på 3.-7. klassetrin på skoler i Aarhus Kommune. Eleverne skal skrive en fantasifuld historie og sende den til avisen. De fire bedste historier bliver præmieret med et sæt af Boris Boll-Johansens bøger til hele klassen.

Skrivekonkurrence

  • Århus Stiftstidende har i samarbejde med forfatter Boris Boll-Johansen, LaserTryk.dk og ScandinavianBook udskrevet en skrivekonkurrence for elever på 3.-7. klassetrin i Aarhus Kommune.
  • Eleverne skal skrive en lille historie, der handler om Aarhus. Den skal max. være på 1500 ord, og den må gerne være skør, sjov eller spændende. Om den har hold i virkeligheden betyder ikke noget.
  • Et dommerpanel bestående af børn og ungerådmand Bünyamin Simsek (V), leder af Skrivekunstskolen i Aarhus Christian Djurhuus, forfatter Boris Boll-Johansen, direktør Lasse Mortensen, ScandinavianBook og journalist Kirstine Lefevre Sckerl, Århus Stiftstidende udvælger de fire historier, som bliver de heldige vindere af fire klassesæt af bogen »Aarhusianske godnathistorier« til en værdi af 5.000 kroner.
  • Konkurrencen løber indtil 28. april 2014. Læs mere om konkurrencen på www.stiften.dk/medløgpå

Blik for detaljer

Hans bog om Aarhus indeholder både de skæve røverhistorier og virkelige, faktuelle historier. Boris Boll-Johansen har tidligere skrevet og illustreret en bog om sjove detaljer i København.

»Jeg har selv haft meget glæde af at se byer på en skæv måde, og det er noget, som jeg synes er sjovt at viderebringe,« siger han.

Ofte opstår hans fantasifulde historier af noget, han har undret sig over.

»Jeg har forskellige metoder, når jeg skal komme frem til historier. Nogle gange kigger jeg på et Krak-kort og surfer rundt for at se byen lidt fra oven. Hvad hedder gaderne? Som for eksempel Gudrundsvej i Gellerup. Hvem var hun? Og hvordan kan det være, at alle gaderne har pigenavne i det kvarter. Det kan man sidde derhjemme og fundere lidt over. Men tit går jeg også rundt i byen og finder sjove detaljer. Det kan være et specielt husnummer, eller en skulptur. Som den i Frederiksgade, hvor det ser ud som om, at konen er ved at presse vand ud af en høne. Hvorfor gør hun det, og hvordan kan en høne indholde så meget vand,« funderer Boris Boll-Johansen.

Han håber på, at en masse århusianske elever vil flyve til tasterne og deltage i konkurrencen.

»Jeg tror, at de har nogle fjollede ideer, og jeg er spændt på, hvordan niveauet er, men jeg tror da, at fantasien blomstrer derude.«

Roman og filmprojekter

Selv har Boris Boll-Johansen gang i flere projekter, hvor han både tegner, laver film og skriver. Da avisen fanger forfatteren på telefonen, sidder han i toget fra Berlin, hvor han bor, med kurs mod København. Herfra går turen videre til Bergen som led i en researchtur.

»Jeg er i gang med at lave en lille film til Teatermuseet i København om Ludvig Holberg, som jo oprindeligt kom fra Bergen. Jeg har allerede lavet fire film til dem i den genre, man kalder infotainment, altså pædagogisk materiale,« forklarer han.

De små film er lavet som lydhistorier med tegninger til.

Derudover har Boris Boll-Johansen samlet penge ind til en roman for voksne via crowdfunding - en metode, hvor mange forskellige mennesker bidrager med et lille eller stort beløb til projektet. Det var på samme måde, at »Aarhusianske godnathistorier« blev realiseret.

Romanen foregår under lærer-lockouten i 2013, og det er kun bidragyderne, der får bogen i papirudgave. Vi andre må læse den som e-bog.

Skrivekonkurrencen Aarhus - med løg på! løber frem til og med 28. april.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce