Annonce
Kultur

Skriv skæve historier om Aarhus

Forfatter Boris Boll-Johansen og Aarhus-forlaget ScandinavianBook har udlovet for 5.000 kroner bøger til de fire klasser, som skriver den bedste Aarhus-historie. Arkivfoto: Flemming Krogh

Forfatter Boris Boll-Johansen og hans århusianske forlag har sat fire klassesæt af bogen »Aarhusianske godnathistorier« på højkant i en skrivekonkurrence.

»Jeg håber, at ungerne vil bruge konkurrencen som en anledning til at snakke om deres by, og se den på en ny måde, så har konkurrencen allerede opfyldt sit formål,« siger forfatter Boris Boll-Johansen, der sidste år udkom med bogen »Aarhusianske godnathistorier«.

Annonce

Sammen med blandt andet Århus Stiftstidende og forlaget ScandinavianBook står han bag en konkurrence for elever på 3.-7. klassetrin på skoler i Aarhus Kommune. Eleverne skal skrive en fantasifuld historie og sende den til avisen. De fire bedste historier bliver præmieret med et sæt af Boris Boll-Johansens bøger til hele klassen.

Skrivekonkurrence

  • Århus Stiftstidende har i samarbejde med forfatter Boris Boll-Johansen, LaserTryk.dk og ScandinavianBook udskrevet en skrivekonkurrence for elever på 3.-7. klassetrin i Aarhus Kommune.
  • Eleverne skal skrive en lille historie, der handler om Aarhus. Den skal max. være på 1500 ord, og den må gerne være skør, sjov eller spændende. Om den har hold i virkeligheden betyder ikke noget.
  • Et dommerpanel bestående af børn og ungerådmand Bünyamin Simsek (V), leder af Skrivekunstskolen i Aarhus Christian Djurhuus, forfatter Boris Boll-Johansen, direktør Lasse Mortensen, ScandinavianBook og journalist Kirstine Lefevre Sckerl, Århus Stiftstidende udvælger de fire historier, som bliver de heldige vindere af fire klassesæt af bogen »Aarhusianske godnathistorier« til en værdi af 5.000 kroner.
  • Konkurrencen løber indtil 28. april 2014. Læs mere om konkurrencen på www.stiften.dk/medløgpå

Blik for detaljer

Hans bog om Aarhus indeholder både de skæve røverhistorier og virkelige, faktuelle historier. Boris Boll-Johansen har tidligere skrevet og illustreret en bog om sjove detaljer i København.

»Jeg har selv haft meget glæde af at se byer på en skæv måde, og det er noget, som jeg synes er sjovt at viderebringe,« siger han.

Ofte opstår hans fantasifulde historier af noget, han har undret sig over.

»Jeg har forskellige metoder, når jeg skal komme frem til historier. Nogle gange kigger jeg på et Krak-kort og surfer rundt for at se byen lidt fra oven. Hvad hedder gaderne? Som for eksempel Gudrundsvej i Gellerup. Hvem var hun? Og hvordan kan det være, at alle gaderne har pigenavne i det kvarter. Det kan man sidde derhjemme og fundere lidt over. Men tit går jeg også rundt i byen og finder sjove detaljer. Det kan være et specielt husnummer, eller en skulptur. Som den i Frederiksgade, hvor det ser ud som om, at konen er ved at presse vand ud af en høne. Hvorfor gør hun det, og hvordan kan en høne indholde så meget vand,« funderer Boris Boll-Johansen.

Han håber på, at en masse århusianske elever vil flyve til tasterne og deltage i konkurrencen.

»Jeg tror, at de har nogle fjollede ideer, og jeg er spændt på, hvordan niveauet er, men jeg tror da, at fantasien blomstrer derude.«

Roman og filmprojekter

Selv har Boris Boll-Johansen gang i flere projekter, hvor han både tegner, laver film og skriver. Da avisen fanger forfatteren på telefonen, sidder han i toget fra Berlin, hvor han bor, med kurs mod København. Herfra går turen videre til Bergen som led i en researchtur.

»Jeg er i gang med at lave en lille film til Teatermuseet i København om Ludvig Holberg, som jo oprindeligt kom fra Bergen. Jeg har allerede lavet fire film til dem i den genre, man kalder infotainment, altså pædagogisk materiale,« forklarer han.

De små film er lavet som lydhistorier med tegninger til.

Derudover har Boris Boll-Johansen samlet penge ind til en roman for voksne via crowdfunding - en metode, hvor mange forskellige mennesker bidrager med et lille eller stort beløb til projektet. Det var på samme måde, at »Aarhusianske godnathistorier« blev realiseret.

Romanen foregår under lærer-lockouten i 2013, og det er kun bidragyderne, der får bogen i papirudgave. Vi andre må læse den som e-bog.

Skrivekonkurrencen Aarhus - med løg på! løber frem til og med 28. april.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce