Annonce
Debat

Skrot er godt?

Affaldssortering. Illustration: Jens Nex
Annonce

Jeg har med interesse læst om affaldssortering i Aarhus i Århus Stiftstidende fredag 12. januar. Nogle af de berørte punkter, har jeg kontaktet AffaldVarme Aarhus om.

Jeg har tidligere kontaktet AffaldVarme om den sorte spand og den ringe størrelse. Jeg fik det råd at smide overskydende genbrugsaffald i den grønne spand. Senere fik jeg en mail om, at det måtte jeg alligevel ikke, men jeg kunne jo tilkøbe en større spand. Nu er jeg af den opfattelse, at jeg hidtil har betalt for renovation, og når AffaldVarme så forringer ordningen, skal de ikke kræve ekstrabetaling for den ydelse, man hidtil har fået.

Jeg har også anført, at man med nye affaldsspande burde levere dem med dobbeltvirkende låg (så de kan åbnes fra to sider, red.). Jeg har fuld forståelse for, at spandene skal stå med håndtaget udad, så skraldemændene har let adgang til dem. Men det betyder, at vi brugere skal køre skraldespanden ud, hver gang vi skal benytte dem, for at kunne åbne låget. Skraldespande med dobbeltvirkende låg findes i nabokommuner, men det har været for dyrt for Aarhus at indføre den borgerservice. Som andre steder i Aarhus Kommune finder man spareøvelser i stedet for serviceydelser.

Nu skal vi rengøre genbrugsaffald, og blød plast kan ikke gå til genbrug, det er teknikken ikke gearet til. Vi bliver ifølge artiklen bedt om at vaske genbrugsaffald med lidt sulfo! Er det grøn politik at tilføre naturen mere sulfo og forbruge mere energi til koldt og varmt vand samt øget spildevand til renseanlæggene?

Genbrugsaffald køres til Vojens. En pæn transport med tilhørende miljøforurening.

Bug den sunde fornuft, lyder det fra AffaldVarme. Hvem har tænkt disse store tanker?

I følge Lene van der Raad, affaldschef i AffaldVarme, blev der i november 2017 indsamlet ca. 30 procent mere genbrugsaffald end i 2016. En stor stigning, der jo ikke sat i relation til virkeligheden. Før affaldssorteringen kørte vi til nærmeste flaske-og papircontainer, ofte ved den lokale dagligvarebutik, og afleverede affaldet. Containerne blev så fjernet ved indførelsen af affaldssorteringen. Den voldsomme stigning, der omtales i artiklen, er altså ikke et tal for den reelle virkelighed, men det pynter jo.

Her er der vist indtil flere nye århushistorier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce