Annonce
112

Hærværksbølge breder sig: Skud mod flere biler i weekenden - et hus blev også ramt

Nye tilfælde af skud mod blandt andet Super Brugsen i Mårslet og en privat bolig i Hylke ved Skanderborg bringer antallet af anmeldelser op på i alt 29. Foto: Kim Haugaard og Google Maps

Skanderborg: I de seneste dage har flere bilejere oplevet, at der er blevet skudt med luftgevær mod deres biler. Flere end 20 borgere i Odder, Mårslet og Solbjerg har meldt om skader, og hærværksbølgen har også bredt sig til Skanderborg-området.

Her meldte Sydøstjyllands Politi søndag om adskillige tilfælde af hærværk mod biler, og der er tilsyneladende også blevet skudt mod et hus.

- Vi har seks sager, hvor man (i fem af sagerne, red.) har fået ødelagt bilruder på forskellige veje. Det er Hylkevej, Søvej, Gramvej, Ring Klostervej og Hylke Tværvej, hvor det på Hylke Tværvej drejer sig om et skud mod et hus. Det skal vi ud at undersøge nærmere, sagde vagtchef Henrik Dam søndag om hærværket natten til lørdag.

Mandag kunne hans kollega Stig Simonsen berette om yderligere hændelser, blandt andet i Hvolbæk natten til søndag, så man nu er oppe på i hvert fald otte tilfælde af ødelagte biler.

Om skuddene mod et hus siger han, at at manden i huset vågnede ved høje smæld lørdag morgen.

Annonce
Natten til lørdag blev der blandt andet skudt mod biler i Mårslet. Privatfoto

Måske samme gerningsmand

Tesen er, at det er samme gerningsmand, der er har været på spil i Odder-, Mårslet-, Solbjerg- og Skanderborg-området.

Efterforskningen fortsætter i samarbejde med Østjyllands Politi.

- Det kan godt være svært at finde spor, da skuddene muligvis er blevet affyret på afstand, siger Henrik Dam.

Ifølge Stig Simonsen er der fundet blyhagl, men det er endnu for tidligt at sige, om alle skud er affyret med samme våben.

Politiet vil gerne kontaktes af eventuelle vidner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce