Annonce
112

Fire varetægtsfængslede mænd sigtet for livsfarligt angreb: Skød mod bil og stak offer med kniv

De fire mænd blev fremstillet fredag formiddag ved Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
34-årig skudt efter og stukket med kniv tæt på hjertet. Fire unge mænd sigtet i sagen.
Annonce

AARHUS: Fire mænd blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor de var sigtet for forsøg på manddrab i forbindelse med et overfald 4. januar.

Alle fire mænd blev varetægtsfængslet frem til 5. februar. Alle nægter sig skyldige og tog forbehold for at kære kendelsen, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Overfaldet skete omkring klokken 1.18 natten til 4. januar på Gudrunsvej i Brabrand, hvor flere borgere i området ringede til Østjyllands Politi, fordi de mente at have hørt skud. Det viste sig at holde stik, for efterforskningen har efterfølgende vist, at der blev affyret mindst et skud mod to mænd i en bil. Den ene, en 34-årig mand blev også stukket med en kniv i venstre side af brystet, tæt på hjertet. Han er udenfor livsfare. Den anden mand i bilen, en 26-årig, blev også stukket med "en lang, spids kniv eller lignende," som der anklageren sagde i retten. Den 26-årige kom dog ikke alvorligt til skade, da han havde en skudsikker vest på.

Stemningen i retssal 13, hvor de fire unge mænd blev fremstillet, var intens, ikke mindst på grund af en stor mængde tilhørere, der langt fra var tilfredse med rettens beslutning om at lukke dørene. Flere af dem var i familie med de tiltalte, og ville gerne have hørt forklaringerne, men det fik de altså ikke lov til. Dørene blev lukket af hensyn til den videre efterforskning.

Inden de blev det, blev sigtelsen dog læst op, hvor det blandt andet kom frem, at mændene altså er sigtet for forsøg på manddrab på grund af skyderiet, og fordi de ifølge sigtelsen skulle have råbt noget i stil med "Jeg dræber dig, jeg chopper dig" efter den 34-årige og derefter "også ham!" inden den 26-årige blev stukket. Den episode bliver den ene af mændene, en 18-årig mand, specifikt sigtet for grov vold i forbindelse med.

Annonce

Ikke banderelateret

Hos Østjyllands Politi er man godt tilfredse med, at det er lykkedes at anholde de fire mænd.

- Ifølge lægerne var det meget tæt på, at den 34-årige var blevet ramt i hjertet, så vi betragter angrebet som et forsøg på manddrab. Vores vurdering er, at overfaldet skyldes en intern konflikt, som kulminerede natten til lørdag, lyder det fra vicepolitiinspektør Lennart Glerup. Han afviser dog, at konflikten er banderelateret.

De tre af mændene er 19 år, mens den fjerde er 18. De blev anholdt torsdag omkring klokken 11.30.

Dørene til grundlovsforhøret blev som sagt lukket af hensyn til sagens videre efterforskning, og af samme årsag ønsker Østjyllands Politi ikke at sige mere om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce