Annonce
forside

Skudt af politiet: Det var et råb om hjælp

En 40-årig mand har i et retsmøde forklaret, hvorfor han angreb to betjente, som endte med at skyde ham.

En 40-årig mand, der søndag blev ramt af et skud fra politiet i Hvidovre, er torsdag blevet fremstillet i Retten i Glostrup.

Allerede mandag blev han i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger. Det skete, uden at han selv var til stede, men torsdag var han frisk nok til at blive stillet for en dommer.

Politiet har været med tilbageholdende med oplysninger om, hvad der førte til, at betjenten skød den 40-årige.

Det skyldes, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal undersøge sagen. Det sker altid, når en person kommer til skade eller dør i mødet med politiet.

Men i dagens retsmøde kom der flere detaljer frem om episoden.

En kvinde forklarede i retten, at den 40-årige med en hobbykniv løb frem mod de to betjente, mens han råbte: "Jeg skal fucking slå dig ihjel".

Det skriver Ekstra Bladet, som var til stede ved retsmødet.

Selv om manden fik sprøjtet store mængde peberspray mod sig, fortsatte han frem mod betjentene. Da den ene betjent faldt, valgte den anden at skyde mod manden, forklarede kvinden ifølge eb.dk.

I retten forklarede den 40-årige, at han er skizofren-paranoid og har været i behandlingssystemet i 20 år.

Søndag var han kraftigt påvirket af alkohol, metadon og forskellige former for medicin, og derfor husker han ikke alle detaljer fra hændelsesforløbet.

Han erkendte dog, at han nok er skyldig i forsøg på vold mod betjentene og trusler mod dem og sin ekskæreste, skriver Ekstra Bladet.

Det var dog ikke hans mening at gøre betjenten ondt.

- Det er mit sidste råb om hjælp. Så må I aflive mig, sagde han ifølge Ekstra Bladets netavis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce