Annonce
Navne

Skuespiller fra de populære tv-dramaer fylder 40

Anders Juul har spillet med i flere tv-serier, men også i teaterstykket "Jeg løber", hvor han var den eneste skuespiller på scenen. Torsdag 14. januar runder han de 40. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Han har medvirket i tv-serier som "Fred til lands", "Borgen" og "Badehotellet". Torsdag 14. januar runder skuespiller Anders Juul 40 år.
Annonce

40 år: Skuespiller Anders Juul har efterhånden bevist, at han kan spille alt fra efterforsker til arkitekt og forfatter.

Senest medvirkede han i "Efterforskningen", som blev sendt på TV2 sidste efterår. Her spiller Juul efterforsker, og i serien følger seerne opklaringen af drabet på den svenske journalist Kim Wall, der blev dræbt af Peter Madsen i hans ubåd.

Men det er også i den knap så dystre genre, man har kunnet spotte skuespilleren, som fylder 40 torsdag 14. januar.

Det gælder i eksempelvis tv-serier som "Lykke", "Borgen" og ikke mindst TV2's seermagnet "Badehotellet".

Her tjekkede han ind i sæson to som arkitekten Max Berggren, der senere bliver gift med en af hovedpersonerne, Amanda. Men siden sæson seks løb over skærmen for to år siden, har det været uden Max Berggren.

Men tv-dramaet slap skuespilleren bag arkitekten ikke. For i efteråret 2019 medvirkede Juul i DR1's store søndagsdrama "Fred til lands". Her lærte seerne ham at kende som forfatteren Martin, hvis bror mister sin søn, som bliver kørt ned af lokalsamfundets psykopat Mike.

Annonce

Eneste skuespiller i "Jeg løber"

Det er ikke kun bag tv-skærmen, Anders Juul har udfoldet sit talent for skuespillet. Som den eneste skuespiller har han medvirket i teaterstykket "Jeg løber".

Det er baseret på Politiken-journalist Anders Legarth Schmidts tanker om at miste sin datter til kræft, og hvordan han begynder at løbe og ikke kan stoppe igen. (Anders Legarth Schmidt har i øvrigt netop vundet Cavlingprisen for sin artikelserie om livet som indlagt teenager på et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit, red.).

På scenen var kun Anders Juul på et løbebånd, som han løb omkring 10 kilometer på under hver forestilling.

Men det var ikke den ellers meget fysisk krævende del, som var hårdest for skuespilleren.

- Stykket rammer lige ind i det, jeg er allermest bange for i hele verden – nemlig at der skal ske mine to piger noget. Og det her er altså ikke en opfundet historie, det er sket i virkeligheden. Personerne i fortællingen findes. Det giver en helt særlig fornemmelse, sagde Juul i et interview med DR i 2018.

Om en måneds tid har "Jeg løber" repremiere 18. februar, når Anders Juul vender tilbage i rollen, oplyser Det Kongelige Teaters presseafdeling. Stykkets dramatiker er Line Mørkeby, som Anders Juul danner par med. Sammen har de to døtre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Annonce