Annonce
Fødselsdage

Skuespiller i "Game of Thrones": Fra dreng til mand, mens verden kigger på

Isaac Hempstead Wright blev castet til rollen som Bran Stark i hitserien "Game of Thrones", da han var 10 år, og siden har fans fulgt hans udvikling fra barn til voksen. Tirsdag 9. april fylder han 20 år - foran sig har han hele livet og bag sig en central rolle i en af verdens mest populære tv-serier. Foto: Justin Tallis/Ritzau Scanpix
Som 10-årig blev han castet til en af verdens mest populære serier, "Game of Thrones", og siden har verden fulgt ham vokse op. Isaac Hempstead Wright fylder 20 år tirsdag 9. april.

20 Han har spillet karakteren Bran Stark, lige fra det første afsnit af den internationale successerie "Game of Thrones" blev sendt i USA i april 2011. Siden er han vokset op med rollen, mens fans verden over har slugt den ene sæson efter den anden.

Tirsdag 9. april fylder den engelske skuespiller Isaac Hempstead Wright 20 år.

- Når jeg ser på det retrospektivt, kan jeg se, hvor fucking mærkelig min barndom har været. Det er bogstavelig talt min ungdom, sagde han til den britiske nyhedsavis Daily Mail i marts i år.

- Jeg er blevet en mand på "Thrones".

Den ottende og sidste sæson af "Game of Thrones" får premiere mandag 15. april på HBO Nordic.

Selvom den unge skuespiller kalder det "bizart", at slutningen på "Game of Thrones" nærmer sig, mener han alligevel, at tiden er inde.

- Det her er det absolutte højdepunkt for "Thrones", og det er netop sagen. Det er en historie, og historier har deres slutninger, sagde han til Daily Mail.

- Vi kunne lave 10 sæsoner mere af det her, og folk ville se det, og alle ville tjene mange penge, men det er på tide, at historien ender.

Skuespilkarrieren slutter ikke her, men Hempstead Wright vil gennemføre universitetet først. Han har tidligere læst musik og matematik på universitetet i Birmingham, men endte med at droppe ud, fordi berømmelsen blev for meget. Han fik tildelt en betjent, som fulgte ham rundt på campus.

Når "Game of Thrones" slutter, vil det unge stjernefrø læse neurovidenskab.

- Jeg vil gerne have muligheden for at gøre noget selv. Jeg har været en del af den her store maskine i så lang tid, og alligevel er det her begyndelsen på mit liv, sagde han til avisen The Telegraph for nylig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce