Annonce
Navne

Skuespillerinde med en rå start på livet

Tammi Øst er uddannet på Statens Teaterskole efter først at have arbejdet i en bank. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Efter en barndom fyldt med utryghed og en mor, der var alkoholiker, er Tammi Øst i dag en prisbelønnet skuespillerinde. Mandag 1. oktober fylder hun 60 år.

Annonce

Hun voksede op i en lejlighed på Nørrebro i København, men hverdagen var præget af ensomhed og en alkoholisk mor. Hun var blot 15 år gammel, da hun flyttede hjemmefra. Mandag 1. oktober fylder Tammi Øst 60 år, og selv om hun ikke kan skrive under på, at hun er vokset op i trygge rammer, så har hun tilgivet sin mor for længst.

Tammi Øst startede egentlig med at arbejde i en bank, men i 1982 blev hun uddannet skuespillerinde fra Statens Teaterskole. I 1982 debuterede hun på de skrå brædder, da hun spillede tjenestepigen Inger i forestillingen "Erotik" på Det Kongelige Teater.

Siden har hun medvirket i en lang række forestillinger på Det Kongelige Teater og Det Ny Teater. Hun har fået stor anerkendelse for sit skuespillertalent, og hun har tre gange modtaget en Reumert, Danmarks største teaterpris, for bedste kvindelige hovedrolle i forestillingerne "Aske til aske" fra 1999, "Stuk" fra 2009 og "Kirsebærhaven" fra 2013. Desuden fik hun også en Reumert for bedste kvindelige birolle i "Misantropen" fra 2011.

Men vi kender hende også fra flere danske tv-serier og film.

Fødselaren har medvirket i "Taxa", "Anna Pihl" og "Forbrydelsen III", og så er hun i år aktuel i Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans roman "Lykke-Per", hvor hun har rollen som Lea Salomon.

Hun har tidligere dannet par med skuespilleren Mikael Birkkjær, med hvem hun har to børn, Rasmus og Andrea. I dag er Tammi Øst gift med skuespilleren Jens Jørn Spottag.

/ritzau

Tammi Øst

Født 1. oktober 1958 i København.Uddannet på Statens Teaterskole i 1982.

Ansat på Det Kongelige Teater 1990-1997. Har derudover spillet på bl.a. Betty Nansen Teatret, i Cirkusrevyen, på Operaen og på Bellevueteateret.

Har i 2008 skrevet romanen "Ind til nu".

Har to børn fra ægteskabet med skuespiller Mikael Birkkjær. Er i dag gift med skuespiller Jens Jørn Spottag.

Ridder af Dannebrog.

Tammi Øst danner par med skuespillerkollegaen Jens Jørn Spottag. Foto: Bjarne Luthcke/Scanpix
Skuespillerinden Tammi Øst fylder 60 år mandag 1. oktober. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce