Annonce
Byudvikling

Skuffet fællesråd: Husk vi bor i Aarhus - ikke i New York

Seks etager bør være maksimum, når Katrinebjerg de kommende år forvandles fra slidt erhvervsområde til supermoderne universitetscampus. Det mener Christiansbjerg Fællesråd, der er skuffet over, at et flertal i byrådet ikke vil lytte til dets protester mod tre højhuse i 18 og 14 etager. Illustration fra forslag til lokalplan
Christiansbjerg Fællesråd føler sig sat udenfor indflydelse på planlægningen af ny universitetsbydel på Katrinebjerg. Særligt tætheden og tre højhuse vækker fællesrådets modstand.

AARHUS:  Christiansbjerg Fællesråd er bestemt ikke begejstret ved udsigten til, at byrådet onsdag giver grønt lys til en plan, der forvandler Katrinebjerg fra et slidt erhvervsområde til en del af universitetets campus med en blanding af bygninger til forskning og uddannelse, erhverv og boliger.

Planerne om at skabe et kvarter med park, torv og et strøg midt igennem - og med butikker og caféer i stueetagerne har fællesrådet bestemt ikke noget imod.

- Men lokalplanen tillader alt for tæt og højt byggeri. Helt op til 14 og 18 etager. Vi mener, at seks etager må være det højeste. Og så savner vi en helhedsplan for hele Katrinebjerg og ikke bare en del af området, siger Michael Poulsen, der er formand for fællesrådet.

Annonce

Socialdemokratiet skuffer

Og han fortsætter:

- Det er noget af det, vi har gjort opmærksom på, da forslaget til lokalplan var i offentlig høring. Men vi har intet fået ændret. Intet.

Fællesrådet har aldrig ment, at det er en god idé med højhuse på Katrinebjerg. Dem har vi aldrig sagt god for. Vi har slet ikke haft en indflydelse, der gør, at vi kan tage ansvar for den plan, der ligger der nu,

Michael Poulsen, formand for Christiansbjerg Fællesråd

Michael Poulsen siger, at han er særligt skuffet over socialdemokraterne i byrådet, fordi de tidligere har udtrykt nogle af de samme bekymringer som fællesrådet men nu alligevel er parat til at bære forslaget igennem i byrådet.

Annonce

Fællesrådet inddraget men savner indflydelse

Det fremgår af bilag til sagen, at fællesrådet siden 2016 har været inddraget i planlægningen af området og undervejs har været ret tilfreds med resultatet. Siden er der kommet nye ansigter i fællesrådet, men det ændrer vel ikke på, at fællesrådet har været inddraget gennem workshops og møder?

- Samarbejdet om planen har aldrig været så massivt, som nogle nu vil gøre det til. Fællesrådet har aldrig ment, at det er en god idé med højhuse på Katrinebjerg. Dem har vi aldrig sagt god for. Vi har slet ikke haft en indflydelse, der gør, at vi kan tage ansvar for den plan, der ligger der nu, siger Michael Poulsen og fortsætter:

- Det er ikke de konkrete projekter, der er problemet. Det er højhuse i sig selv, der er det. De er meget dominerende og vil forandre kvarteret til ukendelighed. Nogle gange skal vi huske på, at det er Aarhus, vi bor i. Det er ikke New York.

Sådan skrev fællesrådet i 2019

Christiansbjerg Fællesråd har med interesse studeret høringen vedr. nyt universitetscampus og blandet byområde på Katrinebjerg.

Overordnet set finder vi oplægget interessant og gennemarbejdet, og vi er positivt indstillet overfor ændringen af plangrundlaget. Ændringen af det gamle industrikvarter til en ny blandet bydel vil blive hilst velkommen og processen bliver nøje fulgt af mange beboere på Christiansbjerg.

I løbet af processen har Christiansbjerg Fællesråd spillet en aktiv rolle i dialogen med kommune og bygherrer, hvor vi særligt har fokuseret på højden på bygningerne, trafikken og mobilitet samt den offentlige adgang til området og forsøget på at binde det nuværende Christiansbjerg sammen med det nye Katrinebjerg.

Langt hen ad vejen har vi oplevet, at både kommune og bygherrer har været lydhøre overfor de ønsker og bekymringer, som borgerne på Christiansbjerg er kommet med.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Annonce