Annonce
Sport

Skuffet landstræner: Vi tabte til Norge i vores hoveder

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Klavs Bruun Jørgensen mener, at det danske landshold primært tabte til sig selv i VM-kampen mod Norge.

Da først fejlene begyndte at indfinde sig, satte de sig i spillernes hoveder, og derfor satte de danske håndboldkvinder en stor føring over styr og tabte mod Norge ved VM søndag eftermiddag.

En dybt skuffet landstræner Klavs Bruun Jørgensen erklærer, at hans hold langt hen ad vejen selv var skyld i nedturen. Danmark førte 5-0 efter fem minutter, men formåede ikke at fastholde initiativet.

- Det virker, som om at når vi laver en enkelt fejl, som man jo gør i en håndboldkamp, så lægger man en sten i rygsækken. Jo flere fejl, du laver, jo tungere bliver rygsækken, og så er det svært at spille håndbold.

- Jeg synes ikke, Norge kom med noget, vi ikke var forberedt på. Vi tabte kampen heroppe. Det er noget, vi slås med, siger Klavs Bruun Jørgensen og peger med en strakt finger på sit hoved.

Landstræneren begræder også, at hans mandskab slet ikke fik nok ud af fire norske udvisninger undervejs.

- En ting er, at vi godt ved, at Norge har et godt forsvar og en dygtig målmand. Men når vi så har overtalssituationer, skal vi være bedre til at udnytte dem.

- Jeg synes faktisk, at det har været en kvalitet hos os, at vi har været gode i overtal, men det var vi bestemt ikke i dag (søndag, red.). Det blev afgørende, når vi tabte med tre mål, lyder det fra landstræneren.

Nederlag til Sydkorea og Holland tidligere på dagen betød ellers, at Danmark kunne spille sig i semifinalen med tre sejre i mellemrunden. Nu virker dansk deltagelse i medaljekampene urealistisk.

- Alt flaskede sig for os. Derfor gør det ekstra ondt, at vi har skudt os selv i foden, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce