Annonce
Aarhus

Skulle egentlig lukke: Strandbaren tager alligevel en sæson til

Strandbaren på Aarhus Ø tager en sommer mere med - som et supplement til Havnebadet, der efter planen skal være færdigt i løbet af maj/juni i år. Foto: Flemming Krogh

Det nye havnebad på Aarhus Ø, der efter planen skal åbne i forsommeren, er bugseret i læ, mens det bliver bygget færdigt. Strandbaren holder også åbent i år - som et supplement til havnebadet.

Annonce

AARHUS: Strandbaren ved Bassin 7 på Aarhus Ø napper en sommer mere, selv om det nye havnebad efter planen åbner ved Bassin 7 i forsommeren.

- Vi har bedt folkene bag Strandbaren om at tage en sæson mere. Dels fordi mange har snøftet over, at den skulle forsvinde, og dels for at have den som et supplement til havnebadet, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune.

Og hun fortsætter:

- De skal bare give den fuld gas.

Så langt er de kommet med havnebadet, der efter planen åbner i forsommeren. For tiden er havnebadet bugseret i læ ved Pier 2, hvor håndværkerne kan arbejde med det uden alt for meget søgang. Foto: Axel Schütt.
Annonce

Havnebad til tiden

Planen er at havnebadet skal stå klart til havne- og solbaderne i løbet af maj eller i starten af juni i år.

For tiden er det bugseret fra Bassin 7 til Pier 2 bag Navitas, hvor håndværkerne kan arbejde med at samle de store, flydende betonelementer og gøre klar til at beklæde konstruktionen med træ uden at blive generet alt for meget af blæst og søgang.

- Jeg går hårdt efter, at havnebadet bliver færdigt til tiden. Og som det ser ud nu, så når vi det, siger Bente Lykke Sørensen.

Det er kommunen, der får havnebadet bygget - betalt med en donation på 40 mio. kr. fra Salling Fondene.

Jeg går hårdt efter, at havnebadet bliver færdigt til tiden. Og som det ser ud nu, så når vi det

Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune
Annonce

Strandbar med nye idéer

Nicolai Hommelhoff er en af drivkræfterne bag aktiviteter på Aarhus Ø, Ø-Haverne, havbanen og Strandbaren blandt andet.

- Det var meningen, at Strandbaren skulle lukke ned, men den er jo gennem årene blevet en så stor del af byen, at vi ikke lukker ned, før alt det andet ved bassin 7 er klar, siger han og fortsætter:

- Vi går selv og pusler med nye ting til Strandbaren i år, men det er jo et åbent sted, hvor folk kan komme med forslag og initiativer. Jeg tænker, at vi går ud på Strandbarens Facebook-side og opfordrer folk til at komme med deres idéer.

Sådan skulle badet gerne se ud om få måneder: Et færdigt havnebad på plads ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Illustration: BIG.
Annonce

Restauranter næste år

Langs bassin 7 er der planlagt mindre bygninger med tilsammen fem restauranter. Derudover kommer der også en restaurant i teaterbygningen, der er ved at blive opført i samme ombæring som det store boligprojekt AARhus.

Tidligere har der været planer om, at et par af restauranterne skulle åbne her i forsommeren. Sådan bliver det ikke.

- Vi venter lidt og åbner i stedet alle fem restauranter på én gang i april/maj næste år. Restauranten i teateret bliver først færdig senere, siger byudvikler Rune Kilden.

Han udgør sammen med Bjarke Ingels tegnestue, BIG, og Michael Mortensen fra Casa i Horsens holdet bag såvel AARhus som teateret og restauranterne, der - ligesom havnebadet - bygges af Casa.

Annonce

Strandbar bliver hotel

Selv om Strandbaren altså tager en sæson mere, kommer den næppe til at fortsætte så meget længere. Ikke på samme sted i hvert fald.

På området, hvor Strandbaren ligger nu, skal der nemlig bygges hotel og konferencecenter. To teams har budt ind med projekter på grunden. Forventningen er, at byrådet i løbet af april afgør, hvilket team, der vinder konkurrencen og får lov til at bygge.

Det ene team består af Rune Kilden, arkitektfirmaerne BIG og Sleth og med Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen som investor og Scandic som hoteloperatør.

Det andet team tæller entreprenørfirmaet A. Enggaard, arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og den norske hotel-konge, Petter Stordalen, og hans hotelkæde, Nordic Choice Hotels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce