Annonce
Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Nervøse trækninger afslørede to bilister, der blev standset ved rutinekontrol. Arkivfoto
Flere sigtelser for overtrædelse af våbenloven og narkobesiddelse.

AARHUS: Natten til torsdag mødte Østjyllands Politi i to tilfælde nervøse bilister bag rattet, da de blev stoppet med en rutinekontrol. Og i begge tilfælde viste det sig, at der var grund til nerverne.

Kl. 00.16 stoppede en patrulje en bil ved Åby Kirkevej i Åbyhøj. Bag rattet sad en 42-årig mand, der virkede lidt nervøs. Da bilen samtidig lugtede af hash, besluttede betjentene at kigge nærmere på den.

I forbindelse med ransagningen blev der under det ene sæde fundet en totenschlæger, og i en taske i bagagerummet blev der fundet noget skunk. Den 42-årige mand blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og for narkobesiddelse.

Et par timer senere var den gal igen. Kl. 03.21 standsede en patrulje en bil på Vorregårds Allé i Aarhus N, her sad en 20-årig mand bag rattet. Den 20-årige blev indledningsvist sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da han havde valgt at spænde sin sikkerhedssele fast bag om ryggen. Da bilen lugtede kraftigt af hash, blev han også umiddelbart sigtet for narkobesiddelse, og betjentene kiggede nærmere på bilen.

Her fandt de i midterkonsollen adskillige små salgsposer med hash, og den 20-årige mand blev derfor sigtet for forsøg på salg af narkotika. Han blev anholdt og kørt med til politigården for at blive afhørt til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce