Annonce
Aarhus

Rønnetræ plantet i cementspand: Kom inden for i luksus-skurbyen i tre etager på Aarhus Ø

En kasseret cementspand fungerer som potte til et stort træ, der står i det lyse rum. Foto: Flemming Krogh
Et lunt, overdækket gårdmiljø forbinder skurvognene, som arbejdsfolkene hos NCC bruger på Aarhus Ø, hvor et nyt byggeri er undervejs.

AARHUS: På en af byens bedste beliggenheder, ved bassinet hvor Havnebadet holder til, er fundamentet undervejs til Nicolinehus. Det tager omkring tre år at opføre det markante hus, og derfor har entreprenørfirmaet NCC, som står for byggeriet, valgt at gøre noget ekstra ud af håndværkerne på stedet.

- Vi har ikke meget plads til vores mødelokaler, kontorer og mandskabsvogne, og derfor fandt vi på at bygge i højden. Ved at sætte skurvognene oven på hinanden i tre etager kan vi få plads til alle, fortæller Projektchef Henrik Korr, som har sin daglige gang her.

Som noget særligt har man bygget tag og trapper op omkring skurvognene, så det hele er forbundet. Det giver et lunt miljø. Unge fra en lokal produktionsskole har bidraget til det midlertidige skurbyggeri ved at lave pallemøbler til håndværkerne, hvor de kan nyde en pause fra det hårde støbearbejde.

Et rønnetræ, der står plantet i en kasseret støbebalje, troner i det høje rum. Træet bærer ingen blade i øjeblikket, men knopperne fortæller, at der er liv i træet, der blev flyttet på grund af byggeriet.

- Vi måtte fjerne nogle træer fra grunden, inden vi gik i gang. Det ene træ står her, de andre har vi også bevaret, så de kommer op andre steder, siger projektchefen.

Trævæggene, der forbinder skurvognene, er bygget på stedet. Flere steder er der monteret vinduer. Dem har Entrepriseleder Jonas Aabo Larsen fundet på en genbrugsplads. På den måde tager man hensyn til miljøet og holder prisen nede på det midlertidige ’højhus’.

Det har kostet en del penge at bygge op. Materialerne var ikke dyre, men der er gået en del mandskabstimer på at bygge trapper, vægge og tag.

- Vi skulle alligevel leje trapper til alle skurvognene, og da det hele skal stå her i tre år, ville det løbe op, så jeg tror, pengene er givet godt ud, siger Henrik Korr, som nyder at kunne færdes mellem etagerne i skjorteærmer, selv på en vindblæst vinterdag.

Nicolinehus

Nicolinehus er i gang med at blive opført på Aarhus Ø.

Projektet er på i alt cirka 63.000 og består af:

- Kælder i 2 etager (ca. 23.500 m2) – overvejende p-kælder men også teknikrum og depotrum, samt et Cross Fitt -Center

- 167 ejerlejligheder

- 60 leje-lejligheder

- En Føtex butik plus cirka 10-12 mindre butikker

- 2 etager Erhvervs-lokaler

- Food Hall

Byggeriet vil stå færdigt i løbet af 2022 med aflevering i to etaper. Ejerlejlighederne og Føtex: Medio 2022 og lejelejligheder plus Food Hall:Ultimo 2022

Der er lunt og rart i det høje rum, som forbinder de 18 skurvogne på havnen. Foto: Flemming Krogh
Jonas Aabo Larsen (tv) og Henrik Korr nyder en pause i pallemøblerne. Foto: Flemming Krogh
Som et mindre højhus står skurbyen på grunden på Aarhus Ø, hvor Nicolinehus om få år vil stå færdigt. Foto: Flemming Krogh
Ved indgangen til containerne hænger en murprøve, der viser, hvordan ydervæggen i det kommende byggeri vil tage sig ud. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce