Annonce
Navne

Skuspiller fylder 70 år: Ann-Mari er trådt ud af rampelyset

Skuespiller Ann-Mari Max Hansen fylder 70 år mandag 14. januar. Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix

I 40 år var Ann-Mari Max Hansen en del af den danske teaterscene. Den karriere er lagt på hylden, men selv om hun mandag 14. januar fylder 70 år, er der stadig fart på.

70 Ann-Mari Max Hansen fylder mandag 14. januar 70 år, men en stille tilværelse som pensionist lokker på ingen måde. Der skal ske noget, og sådan har det måske altid været for den tidligere skuespiller, der debuterede på de skrå brædder allerede som 12-årig.

I årtier var Ann-Mari Max Hansen en central figur i dansk teater med store roller i både klassisk og moderne drama, på film og i musicals. Den del af karrieren har hun dog indstillet. Så når hun fejrer den runde fødselsdag, er det i stedet terapeut, coach og konsulent, der står øverst på cv'et. Hun rådgiver blandt andet virksomheder i kommunikation og har "ingen ambitioner om en stille og rolig pensionisttilværelse".

Beslutningen om at forlade skuespillet traf hun kort efter årtusindskiftet.

- Jeg var mættet og havde lyst til at beskæftige mig med noget andet. Til sidst føltes det som en meget tung frakke, jeg skulle tage på hver aften, når jeg gik på scenen, har hun forklaret i et interview med Alt for Damerne.

Som datter af skuespilleren Max Hansen og Britta Max Hansen begyndte hun som barneskuespiller som 12-årig i rollen som den døve og blinde Helen Keller i "Miraklet". Få år senere spillede hun Anne Frank i "Anne Franks dagbog". Hendes talent kom senere til udfoldelse i musicals som "Evita", "Cabaret", "Over the Rainbow" og "Les Misérables".

I filmverdenen er Ann-Mari Max Hansen nok især kendt for sine roller i "Løgneren" og som den gravide Marie i "Vinterbørn" fra 1978.

Hun har blandt andet modtaget Henkel Prisen, Tagea Brandts Rejselegat og Poul Reumerts Legat.

Ann-Mari Max Hansen levede en kort årrække i 1970'erne sammen med skuespilleren Tommy Kenter. De har en datter sammen.

Teatret kan hun dog ikke holde sig helt fra. Hun kommer der stadig en gang imellem - men kun som publikum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce