Annonce
Erhverv

Skyen giver Microsoft rygstød

Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix
Med en pæn fremgang i indtjeningen fra at håndtere kunders data kunne Microsoft øge sin omsætning.

Det store softwarefirma Microsoft, der laver alt fra Office-pakken til komplicerede dataløsninger, både solgte for flere penge og tjente mere i de sidste tre måneder af dets regnskabsår, der sluttede med juni.

Specielt Cloud-løsninger, hvor selskaber og personers data bliver opbevaret på servere uden for hjemmet eller selskabet, gik frem.

- Det var et rekordår for Microsoft, hvilket var et resultat af vores dybe partnerskab med ledende selskaber i alle industrier, skriver administrerende direktør Satya Nadella i regnskabet.

I de sidste tre måneder af sit finansår solgte Microsoft for 33,72 milliarder dollar eller 224,5 milliarder kroner. En stigning på 12 procent.

For nettoresultatets vedkommende bød kvartalet på en stigning til 13,2 milliarder dollar - 88 milliarder kroner.

Den store succeshistorie i kvartalet var divisionen "Intelligent Cloud", der solgte for 11,4 milliarder dollar, hvilket er en stigning på 19 procent. Her var det netop Cloud-løsninger og serverprodukter, der trak frem.

Men også det mere klassiske forretningsben "Productivity and Processes" havde et stærkt kvartal. Det er divisionen, der sælger og udvikler kende produkter som Office-pakken.

Her steg omsætningen med 14 procent til 11 milliarder dollar. Microsoft selv fremhæver vækst i den seneste Office-pakke - Office 365 - til firmaer samt en fortsat stigning i antallet af abonnenter på Office 365.

I denne division ligger også det sociale medie LinkedIn. Her steg omsætningen i kvartalet med 25 procent.

Stenen i skoen i fjerde kvartal var divisionen for computerspil, hvor Microsoft har konsollen Xbox. Samlet faldt omsætningen fra spil med 10 procent.

For hele finansåret 2018/19 omsatte Microsoft for 125,8 milliarder dollar og fik et nettoresultat på 39,2 milliarder dollar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Røver slap af sted med to halve 200-kronesedler: Nu er han efterlyst af politiet

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce