Annonce
Aarhus

Skynd dig før billetterne er væk: Gående og cyklister kommer gratis med Molslinjen i juli

Gående og cyklister kan komme gratis til de danske sommerøer i hele juli. Foto: Molslinjen
I hele juli kan man komme gratis med indenrigsfærger i hele Danmark, hvis man kan undvære bilen. Gående og cyklister får refunderet deres billetter hele måneden.

AARHUS: Sommerferien bliver for de flestes vedkommende holdt i Danmark i år. Heldigvis kan man komme billigere rundt i Danmark denne sommer, efter regeringen i et bredt forlig har fået en trafikpakke til sommeren klar.

For gående og cyklister bliver juli en god måned at rejse i med en af Molslinjens indenrigsfærger. Regeringens sommerpakke gør nemlig turen gratis. Man skal dog selv lægge pengene ud, når man skal rejse på statens regning. Det er nemlig kun benyttede billetter, som giver pengene tilbage.

- Gæsterne skal reservere, betale og benytte billetten for at få deres penge tilbage og gøre turen gratis. På den måde kan vi styre bemandingen og sikkerheden på skibene – og samtidig kan vi dokumentere over for staten, hvor mange billetter, der skal være gratis, forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Annonce

Ekstra mange passagerer i år

På et normalt år har Molslinjen 60.000-70.000 gående og cyklister med på deres færger. 10.000 af dem plejer at rejse med færgerne i juni. Et tal, Molslinjen forventer, vil stige.

- Interessen har været rigtig stor. Vi har fået mange spørgsmål om, hvordan tingene hænger sammen, og vi tror, der vil være en øget interesse for det flotte tilbud om gratis færgerejse for gående og cyklister, siger Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen.

Han opfordrer folk til at bestille i god tid, hvis de vil være sikre på at få en plads på en bestemt afgang, da der nok vil være en del afgange, der bliver udsolgt. Molslinjen forventer en større mængde passagerer på grund af tilbuddet og fordi, de fleste er hjemme i Danmark denne sommer. Derudover tager de også sundhedsmæssige forholdsregler.

- Vi kommer kun til booke til 85 procent af kapaciteten på færgerne af hensyn til corona. Så der vil være afgange, hvor der ikke vil være plads til flere gæster. Så hvis man skal have en helt bestemt afgang, så er det en god idé at bestille i god tid, siger Jesper Maack.

Annonce

Får pengene hurtigt tilbage

Ordningen gælder for Molslinjens færger på Kattegat, på ruten mellem Køge og Rønne samt på Fanølinjen, Alslinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen.


Vi tror, der vil være en øget interesse for det flotte tilbud om gratis færgerejse for gående og cyklister.

Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen


En billet skal købes online på enten hjemmeside eller på Molslinjens app, da der skal være et betalingskort at føre pengene tilbage på. Det bliver altså ikke muligt at købe billetter ved serviceskranken i havnene – hverken på betalingskort eller med kontanter.

- Vi sætter automatik op, som hurtigt sender pengene tilbage til gæsternes betalingskort, efter de har gennemført deres rejse. Sådan sikrer vi, at der ikke bliver booket billetter, som alligevel ikke bliver brugt og dermed spærrer for andre, som gerne vil af sted, siger Jesper Skovgaard.

Cyklende og gående, som før regeringens sommerpakke har booket billetter til juli 2020, vil få deres penge tilbage, når de har gennemført deres rejse.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Debat

Når hjemløse har brug for at komme på fode igen: Her har vi fundet et himmerige

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce