Annonce
Østjylland

Sløjfet besparelse vækker glæde på Social- og Sundhedsskolen

Direktør for Social- og Sundhedsskolen i Randers, Maria Dyrberg Rasmussen. Arkivfoto

Social- og Sundhedsskolen i Randers ånder lettet op ved udsigten til at slippe for den automatiske 2-procents besparelse år for år

Annonce

RANDERS: Social- og Sundhedsskolen i Randers slipper for at barbere 7-800.000 kroner af sit budget hvert år de næste fire år. Det er konsekvensen af den aftale, regeringen og Dansk Folkeparti har indgået i forbindelse med næste års finanslov.

- Det er mange penge i vores budget. Og at vi nu slipper for de store besparelser på vores budget, kommer til at betyde, at vi både vil kunne tiltrække flere elever til vores sosu-uddannelser, og at vi bedre vil kunne fastholde de studerende, vi allerede har, siger Maria Dyrberg Rasmussen, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen i Randers.

Pengene vil blandt andet kunne bruges til at styrke skolens digitale arbejde, fortæller hun:

- Vi vil kunne indkøbe mere velfærdsteknologi til undervisningen. For eksempel etablere bedre læringsrum, hvor vi kan simulere hverdagen og arbejdet på plejecentre og hospitaler. På den måde får vores elever mulighed for at komme tæt på virkeligheden - i et trygt rum, hvor de ikke behøver være nervøse for at lave fejl. Og vi kan allerede se, at disse digitale læringsrum er populære blandt vores elever.

Yderligere vil Maria Dyrberg Rasmussens forventninger om at fastholde flere elever på skolen kunne sætte gang i en positiv spiral, der kan få betydnings for social- og sundhedsuddannelserne langt ud i fremtiden.

- Når vi skaber bedre forhold og et bedre studiemiljø for vores elever, går jeg ud fra, at flere vil hænge på hele vejen gennem uddannelsen. Og med flere færdigudklækkede hjælpere og assistenter, får skolen flere penge via statens taxameterordninger. Hvilket igen...

At vi nu slipper for de store besparelser på vores budget, kommer til at betyde, at vi både vil kunne tiltrække flere elever til vores sosu-uddannelser, og at vi bedre vil kunne fastholde de studerende, vi allerede har

Maria Dyrberg Rasmussen, direktør for Social- og Sundhedsskolen i Randers.
Annonce

Positiv modtagelse

Aftalepartiernes beslutning om at lade erhvervsuddannelsenrne slippe for det forkætrede omprioriteringsbidrag bliver også positivt modtaget hele vejen rundt i systemet:

Således er Lars Kunov, der er direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier glad for, at erhvervsskolerne slipper for at skulle skære to procent af driftsbudgetterne de kommende år.

- Vi er rigtig glade for, at man nu skaber ro i økonomien for erhvervsuddannelserne de næste fire år. Vi har nu som minimum en chance for selv at prøve at disponere over vores midler, og det synes vi, er en god ting, siger han.

Tilsvarende modtages beskeden positivt af Jacob Holbraad, der er adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA):

- Omprioriteringsbidraget og færre elever på erhvervsskolerne presser skolernes økonomi. Det er vigtigt, at skolernes undervisning sker med et højt kvalitetsniveau. De skal fx have tidsvarende udstyr, der matcher arbejdsmarkedets stigende automatisering og digitalisering. Fritagelsen for omprioriteringsbidraget giver derfor skolerne et tiltrængt økonomisk pusterum. Det er vigtigt, for vi skal have flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, siger han.

Og også eleverne er glade for beslutningen:

- Erhvervsuddannelserne har endelig fået den hjælpende hånd, som eleverne i årevis har råbt efter politikerne for at få, lyder meldingen fra formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, Helene Glundholt.

Også Tradium slipper for at betale omprioriteringsbidraget i årene fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Aarhus

Holder formen ved lige i AGF: Jens Jønsson har mod på et nyt eventyr

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce