Annonce
Kultur

Sløngeldage for 'bettelorte' og andet godtfolk

For femte gang i træk inviterer Di Heslige Slønglers Klup til Sløngeldage i Skanderborg i uge 21. Festivalen så dagens lys i 2015, samme år som bysbarnet Ole Lund Kirkegaard ville være fyldt 75 år. Omkring 5.000 gæster plejer at komme til foredrag, koncerter og kreative workshops. PR-foto
Di Heslige Slønglers Klup er klar med en ny omgang sløngelløjer for store og små. Siden sidst har foreningen modtaget Klods Hans-prisen og er kommet på Skanderborg Kommunes kulturbudget.

SKANDERBORG: "Vi må hele tiden gøre op med os selv, om vi er holdt op med at lege og ikke vil gøre det mere, eller vi vil blive ved med at lege. Der er perioder, hvor man ikke kan lege, fordi man er deprimeret eller noget andet noget, men så længe man har glæde af at lege, så skal man altså gøre det." Sådan lød de kloge ord fra Ole Lund Kirkegaard i 1971, og i Skanderborg arbejder Di Heslige Slønglers Klup efter det motto.

Foreningen modtog i oktober 2018 Klods Hans-prisen fra Selskabet for Børnelitteratur. Prisen gives til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

Det har givet yderligere vind i sejlene på den årlige fejring af forfatteren og bysbarnet Ole Lund Kirkegaard, der blev skudt i gang søndag, hvor Carl Quist Møller og Thomas Sandberg, Walthers Skanderborg, gav koncert.

De festlige aktiviteter fortsætter ugen igennem, hvor legen, fantasien og kreativiteten er i højsædet.

25. maj kulminerer Sløngeldagene. Forfatter Lars Daneskov (billedet) er igen i år inviteret af Di Heslige Slønglers Klup. Denne gang står han for åbningstalen i Kulturhuset. PR-foto

Mød Riising og Barrett

Onsdag 22. maj er der foredrag om Ole Lund Kirkegaard ved Paul Møller i Kulturhuset Skanderborg. Torsdag aften kan man komme på byvandring ved Charlotte Abildgaard og høre om Ole Lund Kirkegaards barndom i Skanderborg og de mange personer, som blev inspiration til de sjove fortællinger.

Fredag er der "Sløngelfredag" for alle 3. klasser i Skanderborg Kommune (cirka 800 elever), hvor eleverne kan møde Sigurd Barrett, HipSomHap, Marianne Iben Hansen, Jan Kjær og mange andre til seriøse og muntre Sløngelløjer.

Samme aften deltager "Slønglerne" i Lys Nat på Kulturtorvet, hvor der vil være musik og aktiviteter for børn.

Lørdag 25. maj kulminerer festlighederne med "Sløngeldag" og "Bogdag for Bette Lorte". Forfatter Lars Daneskov holder åbningstale, og herefter kan publikum opleve børnebogsforfattere, illustratorer, musik, film og kreative værksteder i børnehøjde - blandt dagens medvirkende er Jacob Riising, Jan Kjær, Sigurd Barrett, Sabine Lemire, Rasmus Bregnhøi, Jacinta Madsen og mange flere.

Udenfor Kulturhuset kan man møde lømler, cirkusartister og deltage i aktiviteter fra Ole Lund Kirkegaards fantastiske univers.

Sløngeldage bliver arrangeret af foreningen Di Heslige Slønglers Klup, som samarbejder blandt andre aktører fra kommunens kulturinstitutioner og Produktionsskolen, som bidrager med kulisseproduktion og indgår som en del af holdet ved opstilling og afvikling af Sløngeldage.

Ved et budgetforlig i Skanderborg Kommune i efteråret blev det besluttet at yde en økonomisk støtte på 900.000 kroner til Di Heslige Slønglers Klup over de næste tre år (2019-2021) med en årlig støtte på 300.000 kroner.

Fejringen af Ole Lund Kirkegaard finder sted fra til og med 25. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce