Annonce
Sport

Sløv anden periode slukkede Bakkens finalehåb

Bakken tabte søndag pokalsemifinalen til ærkerivalerne fra Horsens IC. Foto: Benny Frimann Nielsen

Det lignede længe at Bakken Bears var på vej mod en snitter af Horsens IC i søndagens pokalsemifinale. Århusianerne fik dog kæmpet sig tilbage i Forum Horsens, men måtte alligevel se finaledrømmen smutte efter et 89-90 nederlag.

Basketball: Den gule konfetti dalede ned over halgulvet, mens Horsens-spillerne i en sky af lettelse dansede jublende rundt ved hallens midte. Få meter derfra trillede kampbolden for fødderne af Bears-guarden Adama Darboe, som i et aggressivt sving med højrebenet sparkede den over tribunen og helt op på endevæggen af Forum Horsens.

Klask.

Få sekunder forinden havde han haft chancen for at sende bjørnene på sejrskurs i kampens døende sekunder, men hans trepointsforsøg var for kort. Og selvom holdkammeraterne kæmpede herodisk efter rebounden, kunne de ikke stille noget op, før buzzeren lød. 89-90, et nederlag med mindste margin og en pokalfinale, der glippede.

Darboe stilte sig ned på baglinjen. Forstenet. Blikket i gulvet. Han var rasende.

- Jeg er for sur til at snakke, lød det, da han svingede rundt om hjørnet i spillertunellen og gik ind i omklædningsrummet.

Og når man rullede kampen igennem på nethinden, var det ikke svært at finde grunden til århusianernes frustration. De kom flyvende fra land, foran 7-0, alle mand på bænken oppe og stå, men gik så derfra og til pausen fuldstændig i stå. HIC nåede undervejs at føre med 23 point, før Bakken i tredje og fjerde periode vågnede op, halede ind, men for sent.

Pokalsemifinale

Horsens IC - Bakken Bears 90-89 (19-13, 36-23, 19-35, 16-18)HIC: Vedran Borovcanin 20, Will Artino 14, Frederik Rungby 14, Lawrence Alexander 13, Iffe Lundberg 12, Dan Trist 10 Myles Mack 4, Marin Mornar 3.

Bears: Mike Gesell 20, Thomas Lærke 18, Michel Diouf 16, Devaughn Akoon-Purcell 11, Adama Darboe 9, Kristjan Kitsing 7, Sylvester Berg 4, Nicolai Iversen 2, Chris Christoffersen 2.

Tilskuere: 1103 i Forum Horsens

Bjørnene vågnede for sent

Ved pausen var der ikke meget, som indikerede, at de knap 1100 fremmødte tilskuere ville få spænding til det sidste. Enkelte havde dog luret det.

- Nu skal det ikke blive en sovepude det her, lød det fra et par af hjemmeholdets fans.

Det blev det. En sovepude. For i tredje periode eksploderede en flok sultne bjørne og tog en ordentlig 19 points-luns af HIC-føringen, og da Adama Darboe med 50 sekunder tilbage af kampen ramte en tre'er, var århusianerne pludselig foran 89-87.

Men det fuldbyrdede comeback udblev. Sløset boldomgang sendte HIC på linjen, og herfra satte Lawrence Alexander det ene af sine to straffekast til slutresultatet 90-89.

Århusianerne måtte efterfølgende konstatere, at en dårlig anden periode blev udslagsgivende.

- Vi fik tæsk i anden periode, og det blev den store forskel. Vi spillede for tamt i forsvaret og fik ikke flyttet fødderne godt nok, lød det fra Bakken-coach Steffen Wich.

Annonce

Den store fisk

Søndagens pokalsemifinale var blandt mange blevet omtalt som den moralske finale. Og bedst som man troede, at rivaliseringen de to klubber imellem ikke kunne blive større, hældte HIC brænde på bålet ved at placere pokalsemifinalen midt i et pakket Bears-kampprogram.

Det havde skabt vrede i Bakken-lejren, og den vrede fortsatte efter semifinale-nederlaget.

- Horsens er verdensmestre i at være en stor fisk i en lille dam. De ville spille kampen i dag (søndag), og vi skal immervæk spille Champions League om to dage. Vi spiller, når vi spiller, og der er ikke noget piv der, men at man vælger at lægge kampen her viser alt om, hvor ringe ligaholdene og vores forbund er. Det er jo helt latterligt. Men altså, sådan er det, når man er den store fisk i den lillebitte pissesø. Og det sagde jeg heldigvis inden vi spillede. Det er vigtigt at understrege. At kritikken fra vores side også var der inden kampen i dag, sagde han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden

Annonce