Annonce
Østjylland

Salg til private firedoblet: Kafferisteri har fundet en ny kundekreds

Lars Frello i kafferisteriet i Fillerup, hvorfra man afsender mere og mere gourmetkaffe til privatkunder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Før coronakrisen satsede CleverCoffee i Fillerup primært på erhvervskunder – nu fylder de private kunder mere og mere.

Fillerup: I lighed med langt de fleste andre virksomheder blev CleverCoffee Aps i Fillerup ramt hårdt af nedlukningen af Danmark. Men fremfor at sætte sig med hænderne i skødet og vente på bedre tider valgte ejerne at bruge tiden på at udvikle.

Det fortæller Lars Frello, der sammen med Lindy Brogaard har drevet Kafferisteriet Clevercoffee Aps siden marts 2017. Med base i netop Fillerup tilbyder de udstyr i form af espressomaskiner, bryggere og kværne samt bæredygtige kaffebønner købt direkte fra producenterne. Deres idérigdom førte i januar til, at deres firma blev udnævnt til årets iværksætter-virksomhed af UdviklingOdder. Og i februar åbnede de en kaffebar i Aahus Universitets nye iværksætterhus The Kitchen, som er et hus åbent for alle.

Fem uger senere lukkede alt ned.

Først blev vi grebet lidt af panik. 90 procent af vores kundekreds er erhvervskunder, som pludselig ikke havde brug for kaffe mere. Men så begyndte der at ske noget uventet og ganske godt, fortæller Lars Frello.

Efter nogle få dages pause begyndte bestillingerne på god kaffe pludselig at strømme ind – men nu fra privatkunder. Lars Frello fortæller, at salget til private blev firedoblet, og at bestillingerne primært kom fra medarbejdere, som var sendt hjem fra en arbejdsplads, CleverCoffee normalt leverer kaffe til.

Jeg tror, at mange hjemsendte medarbejdere begyndte at savne vores kaffe, som de får på deres arbejdsplads. Men så begyndte de heldigvis at bestille direkte hos os.

Lars Frello, indehaver af CleverCoffee i Fillerup

Måtte gentænke

Det fik de to ejere til at gentænke deres virksomhed, og målet er nu, at 60 procent af fremtidens kunder skal være private.

- Problemet er, at omkostningerne ved at sende kaffe til privatkunder er alt for høje i forhold til, når du leverer pallevis af bønner til erhvervskunder. I hvert fald, hvis du selv skal stå og sætte labels på pakkerne. Derfor har vi brugt uanede mængder af tid på at etablere et automatisk webshopsystem, hvor processen helt fra bestilling hos vores kaffebønder og videre til den endelige levering hos kunderne bliver nærmest automatiseret. Derved kan vi spare meget manuelt arbejde og dermed også arbejdskraft, siger ejeren, der trods udsigten til en ny niche glæder sig til den dag, hvor alle virksomheder og The Kitchen igen åbner.

Indtil da holder han kaffen i kog på CleverCoffees Facebookside, hvorfra der sendes livestreaming af, hvordan man tilbereder den bedste kaffe.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Annonce