Annonce
Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Aggressiv og voldelig adfærd på gaden fik flere borgere til at ringe til politiet. Arkivfoto
Østjyllands Politi blev kaldt ud til to gadeslagsmål.

AARHUS: Østjyllands Politi måtte onsdag rykke ud til to gadeslagsmål og forsøge at skille parterne ad.

Allerede klokken 07.41 onsdag morgen fik politiet flere anmeldelser om, at der ved krydset Frederiks Allé/De Mezas Vej i Aarhus stod tre personer, der råbte op og udviste aggressiv og voldelig adfærd ved at skubbe og slå til hinanden.

Der blev sendt en patrulje til stedet, hvor de kunne se to personer, der passede på signalementet. De to mænd, begge 35 år gamle, virkede spirituspåvirkede og de blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Den ene af dem blev desuden sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, ved, som somalisk statsborger, ikke at have medbragt sin opholdstilladelse. Betjentene sendte herefter de to mænd i hver sin retning.

Annonce

Familie i større skænderi

Sidst på aftenen var den så gal igen. Klokken 22.11 havde en større gruppe forsamlet sig på en parkeringsplads på Vårkjærvej i Viby.

Ifølge anmelderen var der en aggressiv stemning på stedet og en del råberi. Da patruljen kom til stedet, kunne de konstatere, at der formentlig var tale om et større skænderi mellem nogle familiemedlemmer, men ingen af dem ønskede at tale med politiet.

En 20-årig mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffede

Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

AGF

Efter aflysning i Superligaen: AGF besejrede AaB i træningskamp

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Cyklister må ud på omvej: Den århusianske 'cykelmotorvej' står flere steder under vand

Annonce