Annonce
Aarhus

Slingre ned ad Vestergade: Aarhus får tre nye gågader

Graven bliver også i år sommergågade, så den bliver udstryret med planter, blomsterkummer og grafik og skilte, der skal mindske bilismen og hastigheden til 15 km/t. Foto: Jens Thaysen
Vestergade, Graven og Klostergade bliver - næsten - lavet om til gågader i sommer.
Annonce
AARHUS: Så er der dømt sommer og slinger ned ad Vestergade.
Især i Klostergade, Graven og Vestergade er der sommersmil med nye sommergågader.
Næsten da, idet der dæmpes kraftigt for biltrafikken mellem de kummer, planter og skiltning, som fra onsdag signalerer, at nu har gående fortrinsret i gaderne. Sommergågaderne fungerer frem til 19. oktober på de gåendes præmisser.
Tiltaget skal gøre de populære gader endnu mere attraktive for lokale og turister, og efter et succesfuldt forsøg i Graven og Vestergade sidste år bliver konceptet nu gentaget, og en del af Klostergade er også kommet med, oplyser kommunens Teknik og Miljø-afdeling.
Kommunen opfylder dermed et ønske fra de handlende og erhvervslivet.
- Sommergågader giver mere liv i midtbyen og attraktive og hyggelige byrum og bymiljøer understøtter samtidig erhvervslivet i gaderne. Derfor gentager vi succesen igen i år og foreløbigt de to kommende år, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.
Annonce

Masser af liv

Lavpraktisk bliver gaderne ændret til gågade med kørsel tilladt fra onsdag. Det betyder, at der stadig er adgang for biler og cyklister, men at hastighedsgrænsen er 15 km/t, og trafikanterne skal indordne sig på fodgængernes præmisser.
Samtidig får de erhvervsdrivende lov til at opstille plantekummer, gadestativer, borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.
Her kommer sommergågaderne i 2020
Formand for Vestergadeforeningen, John Hermansen, er meget tilfreds med, at kommunen nu vil fortsætte med sommergågaderne i minimum tre år.
- Det giver os muligheden for at bidrage til udviklingen af konceptet og flytte butikker og restauranter ud på gaderne. Den lave hastighed i gaderne giver os mulighed for at bruge gaden på en ny måde. Vi kan gøre dem mere grønne med planter og blomster og udvide med udeservering. Vi vil gerne udvikle en gade, hvor man har lyst til at sætte sig, siger John Hermansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce