Annonce
Aarhus

Slip for overraskelser på taxi-turen: Aarhus Taxa indfører prisgaranti

Hvis du fremover bestiller en taxi hos Aarhus Taxa, kan du i hvert fald være sikker på at du ikke kommer til at betale mere end I har aftalt. Foto: Claus Sjödin/CSPress.dk
En ny funktion i Aarhus Taxas app skal sikre, at man som taxi-kunde er sikker på, hvad man betaler - inden man sætter sig i taxien.

AARHUS/HORSENS: Når du fremover bestiller en taxa i Aarhus eller Horsens med Aarhus Taxas app, så kan du fremover være sikker på, at prisen ikke overrasker - i hvert fald ikke opad.

- App'en giver kunden en pris på forhånd, og ender taxameteret på mindre end det oprindeligt beregnede, så får kunden den laveste pris. Er der meget trafik, er du som kunde samtidig garanteret, at turen ikke bliver dyrere end det, vi har lovet dig i app'en, siger Astrid Donnerborg, der er administrerende direktør hos Aarhus og Horsens Taxa.

Prisen bliver regnet ud ved hjælp af data fra Google Maps, som tager højde for trafik og taksten på det tidspunkt, hvor man skal køre. Og det skulle gerne give lidt ro i maven hos de kunder, der kører med taxierne.

- Den nye prisgaranti giver tryghed og gennemsigtighed, fordi man som kunde ved, at turen ikke kommer til at koste én krone mere end den lovede pris. Man risikerer højst, at turen bliver billigere, siger Astrid Donnerborg.

Prisen forudsætter dog, at chaufføren ikke skal holde og vente på dig, ligesom muligheden for en max-pris også ryger, hvis du skal et andet sted hen end først annonceret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce