Annonce
Østjylland

Slotsbeboere inviterer på opera: Vi kan slet ikke lade være

24-årige Mette Christensen og 81-årige Axel Stobberup er blandt initiativtagerne til Boller Kulturkreds, som vil skabe mere kulturelt liv i Boller. Første arrangement er en fuldmånekoncert med bl.a. Andrea Pellegrini. Foto: Morten Pape
En nystartet gruppe - Boller Kulturkreds - har store ambitioner for kulturlivet i den lille by på sydsiden af Horsens Fjord. Første step er en september-koncert med Andrea Pellegrini.
Annonce

Boller: Vi gør det, fordi vi ikke kan lade være. Det giver sammenhold og masser af gejst at arrangere noget sammen.

Sådan lyder det fra Axel Stobberup og Mette Christensen, der er medlemmer af den nystiftede Boller Kulturkreds, som har til formål at lave kulturarrangementer i Boller Slotspark.

Til september barsler kulturkredsen med sit første arrangement, og ambitionerne er tårnhøje: Den anerkendte operasangerinde Andrea Pellegrini skal sammen med sin vanlige makker, accordeonisten Bjarke Mogensen, trække mindst 200 gæster til koncert i slotsparken lørdag 14. september.

- Vi har det nok allesammen sådan, at enten så gør vi det ordentligt, eller også gør vi det ikke. Og i min alder skal man jo også sørge for at få det gjort, når man får ideerne, griner 81-årige Axel Stobberup, som sammen med 24-årige Mette Christensen er ansigterne udadtil i kulturkredsen, der tæller seks personer.

Til sammen udgør de et godt team med viden om eventplanlægning, lys, lyd, musik, økonomi, grafisk arbejde - og helt almindelig husmororden, fortæller Axel Stobberup.

- Vi er en flok meget forskellige mennesker med vidt forskellige baggrunde, men i den her sammenhæng supplerer vi hinanden helt vildt godt, siger Mette Christensen, som understreger, at det er vigtigt for kulturkredsen at have styr på tingene, når så stor en koncert skal stables på benene.

- Vi vil gerne signalere, at det altså er en rigtig koncert. Det er ikke bare pjat - men et meget professionelt arrangement, selvom vi ikke har arrangeret den slags før, siger hun, der er nyuddannet kulturformidler.

Vi vil gerne signalere, at det altså er en rigtig koncert. Det er ikke bare pjat - men et meget professionelt arrangement, selvom vi ikke har arrangeret den slags før.

Mette Christensen, Boller Kulturkreds

Annonce

Frygtet ensomhed

Mette Christensen har boet i en lejlighed på Boller Slot det seneste års tid sammen med sin kæreste. Og hun oplever et helt særligt sammenhold i det lille samfund.

- Jeg kom fra Odense, hvor man nok er tæt på naboerne fysisk - men man kender ikke hinanden. Jeg havde frygtet lidt at blive ensom herude på landet. Men det er ikke sket. Fra dag ét er vi blevet taget godt imod af de "gamle" beboere, alle hilser på alle, og der er et helt særligt bånd, siger hun, mens naboen Axel Stobberup nikker.

Han har boet i en af slottets avlsbygninger i 20 år, og han er glad for, at der er kommet liv på slottet, efter der for nogle år siden blev indrettet lejligheder i selve slottet.

- Vi er fem oprindelige beboere, som har et bylaug, hvor vi har arrangeret udflugter og andre sociale ting. Nu er vi pludselig flere, og det er skønt, siger han, der efter en søvnløs nat i februar var medvirkende til, at kulturkredsen blev stiftet.

Annonce

Vil sælge 200 billetter

Axel Stobberup fortæller, at han i mange år har haft svært ved at sove, når det er fuldmåne.

- Så jeg sad og kiggede lidt på Facebook, og så så jeg et opslag fra operasangerinden Andrea Pellegrini, som jeg har oplevet flere gange. Hun skrev, at hun heller ikke kunne sove, når det er fuldmåne, og så skrev jeg til hende, at så kunne hun jo lige så godt komme til Boller og give koncert. Til min store forbavselse vendte hun hurtigt tilbage. Hun ville gerne optræde i Boller, og så fangede bordet sgu. Jeg vendte ideen med de andre naboer, og så blev vi enige om at gå all in og stifte kulturkredsen, fortæller han, der understreger, at kulturkredsen har meget god hjælp af rigtig mange andre frivillige, der har tilbudt hjælp.

- Vi har mødt stor velvillighed og stor hjælpsomhed fra mange sider, og så har vi fået et pænt tilskud fra Horsens Kommune til at gennemføre koncerten. Det luner, at de også tror på os, tilføjer Mette Christensen, som håber at sælge 200 billetter til koncerten.

- Så hænger det sammen økonomisk. Vi håber, at vi kan lokke nogle af de mange mennesker, der ugentligt bruger slotsparken, til koncerten, siger hun, der i øjeblikket mødes ret ofte med resten af kulturkredsen for at få stablet koncerten på benene.

Fuldmånekoncert i Boller Slotspark

14. september fra kl. 19 er der fuldmånekoncert i Boller Slotspark.

Hovednavnet er mezzosopranen Andrea Pellegrini, der optræder sammen med accordeonisten Bjarke Mogensen.

To lokale grupper - Juelsminde Kirkekor og Peter & Landstrygerne - optræder som opvarmning.

Bag arrangementet står den nystiftede Boller Kulturkreds.

Billetsalget til koncerten er i gang på ticketmaster.dk.

Annonce

Drømmer om mere

- Der er så meget at tage stilling til, når man ikke har prøvet det før: Scene? Lyd? Lys? Strøm? Mad? Drikke? Og hvad med pengene? Men vi er ret sikre på, at det hele nok skal gå, siger hun, der glæder sig til øjeblikket, hvor Andrea Pellegrini træder op på scenen ved Boller Egen og sætter gang i koncerten - forhåbentlig mens fuldmånen skinner ned over publikum.

Efter planen er koncerten med Andrea Pellegrini kun den første af en lang række koncerter og kulturarrangementer i slotsparken ved Boller Slot. Kulturkredsen drømmer nemlig om meget mere. Men foreløbig holder de benene på jorden.

- Det er klart, at vi skal evaluere efter koncerten i september, hvordan det så gik. Men vi har masser af andre ideer om koncerter med jazz, pop og andet blødt. Området er fantastisk, og det indbyder til alt muligt godt, så det er bare at komme i gang, siger Axel Stobberup.

Naboerne i lejlighederne på Boller Slot og i de omkringliggende huse har et særligt sammenhold. Og nu har en flok af dem stiftet Boller Kulturkreds, som vil arrangere kulturarrangementer i området. Blandt initiativtagerne er Mette Christensen og Axel Stobberup. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Aarhus For abonnenter

Vagtfirma på Aarhus Ø: - De unge er ved at smadre en århusiansk turistperle

Alarm 112

Fire personer alvorligt kvæstet: Personbil kørte op bag i lastvogn på motorvej E45

Annonce