Annonce
Sport

Slovenien slår Island og topper sin mellemrunde-gruppe

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Sloveniens håndboldherrer vandt 30-27 over Island, og slovenerne fører dermed gruppe 2 i mellemrunden.

Sloveniens håndboldherrer åbnede fredag eftermiddag EM-programmet i gruppe 2 i mellemrunden med succes.

Det skete med en sejr på 30-27 over Island, som tidligere på ugen var med til at sende Danmark ud af EM-slutrunden.

Med sejren ligger Slovenien, der ligesom Norge og Ungarn havde to point med over i mellemrunden, i spidsen af gruppen med fire point.

Slovenerne kom godt fra start i kampen. Foran 6-2 tvang de Islands træner, Gudmundur Gudmundsson, til at tage timeout efter blot ni minutters spil.

Det hjalp, og herefter spillede islændingene sig tættere på Slovenien og kunne efter 20 minutters spil udligne til 9-9.

De to hold fulgtes ad, inden Slovenien med en scoring i første halvlegs sidste sekund bragte sig foran til pausestillingen 15-14.

I anden halvleg trak Slovenien dog fra islændingene, der aldrig for alvor kom tilbage i kampen.

Særligt Sloveniens Dean Bombac spillede en stor kamp. Men ni mål på 11 forsøg spillede han en hovedrolle i den slovenske sejr.

Senere fredag gælder det opgøret i gruppen mellem Norge og Ungarn, hvor begge hold har to point med over i mellemrunden. Her vil det vindende hold komme på pointhøjde med Slovenien.

Gruppens sidste to hold, Portugal og Sverige, mødes senere fredag. Ingen af de to hold har point med over i mellemrunden.

Den anden mellemgruppe består af Spanien, Kroatien, Tyskland, Østrig, Tjekkiet og Hviderusland. Gruppen, der i øjeblikket føres af Spanien og Kroatien, tager hul på anden runde lørdag.

De to bedste hold i hver mellemgruppe går videre til semifinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce