Annonce
Aarhus

Slow-TV: Kom med på letbanens kongeetape

På tur med letbanenFoto: Axel Schütt

Vi har fået lov at montere et kamera på et af letbanetogene, så nu kan du komme med på hele første etape af letbanens køretur.

AARHUS: Måske kører letbanen snart, måske gør den ikke. Ingen ved det - alle taler om det. Men nu kan vi på Århus Stiftstidende tilbyde dig at komme ud at køre med Danmarks vel nok mest omtalte tog siden IC4 - Aarhus Letbane.

For letbanen er - som du måske har hørt - ikke blevet godkendt til at køre med passagerer endnu. Heller ikke journalister eller fotografer. Men vi har fået alle de rigtige godkendelser og har derfor fået lov til at montere et kamera på et af togene.

I Norge har de en stolt tradition for meget langsomt fjernsyn, når de eksempelvis sender sejlruten "Hurtigruten" på NRK en marathon-udsendelse på 134 timer eller tager med Bergensbanen - jernbanen fra Bergen til Oslo - en udsendelse som ligesom rejsen tager over syv timer. I Danmark, som en læser venligt har gjort opmærksom på, har DR på den tidligere DR HD-kanal også sendt programmer fra forruden af IC3-tog på tværs af Danmark.

Den tradition står vi selvfølgelig ikke tilbage for i Aarhus, om end målestoksforholdet i både kilometer og tid er noget mindre. Derfor kan du nu komme på tur med letbanen fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital.

18 minutter og 32 sekunders ren zen. Værsgo'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce