Annonce
Aarhus

Sluk lyset: Aarhus mørklægges lørdag aften

Lørdag mellem 20.30 og 21.30 slukker Aarhus lyset til det verdensomspændende klimaevent "Earth Hour". Foto: Axel Schütt

Den verdensomspændende klimakampagne Earth Hour er også nået til Aarhus. Lørdag slukkes lyset mellem 20.30 og 21.30.

AARHUS: Lørdag klokken 20.30 slukkes lyset i Aarhus i en time.

Det er det verdensomspændende klimaevent - Earth Hour - der står bag idéen til at mørklægge Aarhus lørdag aften. Siden 2007 har WWF's verdensomspændende event opfordret hele verden til at slukke lyset i en time en aften i marts.

I år er mørklægningen så lørdag 25. marts fra klokken 20.30 til 21.30.

- Byerne bærer et stort ansvar for at bidrage til, at det globale udslip CO2 falder. Det gælder også i Aarhus, hvor vi som by oplever en stærk vækst. Vi skal turde gå foran og vise, at det kan lade sig gøre at skabe en by, der både sparer på energien og fokuserer på vedvarende energikilder, siger Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

Ét af de steder i Aarhus, hvor der blandt andet slukkes, er Aarhus 2017's lysavis på Dokk1, der informerer om kulturhovedstadens aktiviteter. Men det er ikke kun byens institutioner, der slukker for lyset. Også århusianske borgere opfordres til at slukke lyset mellem klokken 20.30 og 21.30 lørdag.

Mørklægningen lørdag aften er ifølge klimaeventet en handling, der skal spare energi og dermed CO2, men det er også en symbolsk handling.

Klimaeventet foregår over hele verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce