Annonce
Østjylland

Slukningsarbejde tog 10 timer: Gård brændt ned til grunden

Slukningsarbejdet tog 10 timer. Arkivfoto: Palle Herløv

Da brandvæsnet kom til stedet, stod flammerne i lys lue, og det var kun en begrænset del af indboet, der stod til at redde.

Horsens: En gård på Vandmøllevej øst for Egebjerg brændte lørdag eftermiddag og aften ned til grunden.

Ifølge fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi stod det hurtigt klart for politi og brandfolk, at gården ikke stod til at redde.

- Derfor besluttede brandvæsnet at lave en såkaldt kontrolleret nedbrænding af gården, oplyser han.

Brandvæsnet blev lørdag kl. 13.56 kaldt ud til gården, der stod i flammer.

Det var noget tagarbejde, som var ved at blive udført på gården, der førte til, at der gik ild i loftet. Ilden medførte en støveksplosion på loftet, der gav flammerne yderligere næring.

- Da vi kommer derud, er eternitpladerne på taget i gang med at sprænge. Det står i lys lue, og vi kan allerhøjst redde lidt indbo fra den ene ende af huset, siger Søren Sonne, indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen.

Annonce

God hjælp fra naboer

Med hjælp fra familie og naboer lykkedes det at redde noget af indboet. Samtidig blev beredskabsstyrelsen tilkaldt med en redningskran, der gjorde plads til, at brandvæsnet kunne komme ind til ildlommerne. Desuden befandt der sig nogle gasflasker på stedet, som brandvæsnet også måtte håndtere.

Slukningsarbejdet tog i alt 10 timer.

- Der står efterfølgende nogle ydervægge og en lille tilbygning tilbage, så gården er nærmest brændt ned til grunden, siger Søren Sonne, der bemærker naboernes indsats.

- Naboerne var gode til at komme og hjælpe personen, der ejede huset. Det skal de have ros for, siger han.

Søndag aften kl. 18.30 blussede en mindre brand op på stedet igen, og brandfolkene måtte afsted igen for at efterslukke det, der lå og ulmede i murbrokkerne. Den nye brand var dog hurtigt slukket, oplyser Sydøstjyllands Brandvæsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce