Annonce
Østjylland

Slukningsarbejde tog 10 timer: Gård brændt ned til grunden

Slukningsarbejdet tog 10 timer. Arkivfoto: Palle Herløv

Da brandvæsnet kom til stedet, stod flammerne i lys lue, og det var kun en begrænset del af indboet, der stod til at redde.

Horsens: En gård på Vandmøllevej øst for Egebjerg brændte lørdag eftermiddag og aften ned til grunden.

Ifølge fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi stod det hurtigt klart for politi og brandfolk, at gården ikke stod til at redde.

- Derfor besluttede brandvæsnet at lave en såkaldt kontrolleret nedbrænding af gården, oplyser han.

Brandvæsnet blev lørdag kl. 13.56 kaldt ud til gården, der stod i flammer.

Det var noget tagarbejde, som var ved at blive udført på gården, der førte til, at der gik ild i loftet. Ilden medførte en støveksplosion på loftet, der gav flammerne yderligere næring.

- Da vi kommer derud, er eternitpladerne på taget i gang med at sprænge. Det står i lys lue, og vi kan allerhøjst redde lidt indbo fra den ene ende af huset, siger Søren Sonne, indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen.

Annonce

God hjælp fra naboer

Med hjælp fra familie og naboer lykkedes det at redde noget af indboet. Samtidig blev beredskabsstyrelsen tilkaldt med en redningskran, der gjorde plads til, at brandvæsnet kunne komme ind til ildlommerne. Desuden befandt der sig nogle gasflasker på stedet, som brandvæsnet også måtte håndtere.

Slukningsarbejdet tog i alt 10 timer.

- Der står efterfølgende nogle ydervægge og en lille tilbygning tilbage, så gården er nærmest brændt ned til grunden, siger Søren Sonne, der bemærker naboernes indsats.

- Naboerne var gode til at komme og hjælpe personen, der ejede huset. Det skal de have ros for, siger han.

Søndag aften kl. 18.30 blussede en mindre brand op på stedet igen, og brandfolkene måtte afsted igen for at efterslukke det, der lå og ulmede i murbrokkerne. Den nye brand var dog hurtigt slukket, oplyser Sydøstjyllands Brandvæsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce