Annonce
Aarhus

Slut med at parkere på græsset: Lørdag klapper p-fælden i Botanisk Have

Lørdag 16. december er det slut med at parkere på græstæppet ved Botanisk Have. Byens cityassistenter har bødeblokkene med. Fotos: Privat og arkivfoto

Aarhus Kommune vil ikke længere finde sig i, at græstæppet i Botanisk køres i stykker. Nu rykker p-vagterne ud.

Nok er nok, lyder det nu fra Aarhus Kommune i sagen om ødelæggelserne af græstæppet i Botanisk Have. Kommunen vil ikke se flere biler køre ind på græsset.

Nu skal der opsættes skilte, der forklarer, at parkering er forbudt på græstæppet.

- Hidtil har vi værgret os ved at opsætte skilte, men vi må bare erkende, at det er nødvendigt. Skiltene kommer op fredag i Botanisk Have, siger afdelingschef Kim Gulvad Svendsen fra Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune.

- Vi har fået en del borgerhenvendelser i sagen. Folk kan ikke forstå, at græsset på den måde skal ødelægges.

Men hvad nu, hvis man trodser skiltningen og alligevel parkerer på græsset?

- Så kan det komme til at koste. Jeg vil bede vores cityassistenter holde øje med Botanisk Have i weekenden og de følgende dage, siger Kim Gulvad Svendsen.

Annonce

Bødeblokken er med

Cityassistenterne vil ikke nøjes med at holde øje. De har afgiftsblokken med. Hvis man lader hånt om skiltningen, risikerer man at få et girokort stukket ind under en af vinduesviskerne.

- Så får folk en lille hilsen. Det kan ikke være anderledes. Det er dyrt at reparere så dybe hjulspor, så den trafik kan vi ikke lade fortsætte, siger Kim Gulvad Svendsen.

Kommunen ønsker i øvrigt den kommende tid at indgå i en dialog med arrangørerne af diverse arrangementer i nærheden af Botanisk Have, så gæsterne i forvejen kan adviseres om, hvor de kan parkere. Uden risiko for at få en bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce