Annonce
Aarhus

Slut med at smide bilen i cykelgaderne: Fremover risikerer du parkeringsafgift

Snart er det slut med at smide bilen i cykelgaderne i Aarhus. Fra 2. oktober bliver det muligt at uddele parkeringsafgifter til de biler, der holder parkeret uden for de afmærkede båse. Foto: Axel Schütt

Siden indvielsen af Aarhus' cykelgader i foråret, har parkering af biler været begrænset til afmærkede båse. Det har dog ikke været muligt før nu at uddele parkeringsafgifter til de biler, der holder uden for parkeringsbåsene.

AARHUS: Nu får det snart konsekvenser for de biler, der holder ulovligt parkeret i Aarhus' cykelgader. Fra mandag 2. oktober bliver det nemlig muligt at dele parkeringsafgifter ud til bilerne.

Siden indvielsen af Aarhus' ring af cykelgader, der fandt sted i foråret, har cyklisterne haft en række fordele og ændringerne i gaderne. Det kommer sig blandt andet af, at bilparkeringen har været afgrænset til afmærkede båse, men det er langt fra alle billister, der har overholdt ændringerne.

Indtil nu har det dog ikke været muligt for kommunens p-kontrol reelt at håndhæve ændringerne og uddele bøder til de parkerede biler, da man har ventet på en samlet godkendelse af hele cykelringen fra vejmyndighed og politi.

Nu er godkendelsen kommet, og det bliver derfor muligt at uddele parkeringsafgifter til ulovligt parkerede biler. Formålet er at øge fremkommeligheden og sikkerheden for cyklisterne i Aarhus.

Annonce

14 dage med gule advarsler

Kørsel i en cykelgade er tilladt, men må kun ske med en hastighed svarende til cyklisternes hastighed, som normalt er under 30 km/t. Parkering i en cykelgade må ikke ske uden for særligt afmærkede pladser. Sker det, vil man få en afgift på 510 kroner.

Snart vil alle Aarhus' cykelgader få sat skilte op, så der ikke er noget at tage fejl af.

I de første 14 dage efter ændringen, vil cityassistenter, første gang en bil holder ulovligt parkeret, sætte en gul seddel i forruden, der advarer om de ændrede forhold. Gør bilisten det igen, vil han få en parkeringsafgift.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce