Annonce
Kultur

Slut med baconburgere og hotdogs: Northside bliver 100 procent plantebaseret og økologisk

Gæsterne på Northside bliver til næste år præsenteret for et madudvalg, der udelukkende er plantebaseret og økologisk. Foto: Flemming Krogh
Den århusianske musikfestival tager et nyt skridt ud i bæredygtighed og vil til sommer kun serverer 100 procent plantebaseret og økologisk mad.

AARHUS: Når festivalgæsterne til sommer strømmer ind på den nye festivalplads til 2022 udgave af Northside, så må de kigge langt efter de traditionelle festivalretter.

Oksekødsburgere, flæskestegssandwich og chili con carne med kødfyld er et overstået kapitel på den populære festival, som tager det store skridt ud i bæredygtighedens land og udelukkende serverer plantebaseret og 100 procent økologisk mad.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

Annonce

Ambitionen er at gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en rejse ind i fremtidens gastronomiske køkken, lyder det.

- NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100% grøn strøm, siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.

NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed.

Brian Nielsen

- NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu, lyder det fra festivalchefen.

Nye varianter af festivalfavoritter

Frem mod festivalen til juni næste år vil Northside i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle retter og skabe økologiske varianter af gastronomiske festival-evergreens, som kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser. Med initiativet bliver Northside den første danske festival, som udelukkende serverer plantebaseret mad.

- Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100% økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere, siger Katrine Ejlerskov, Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, der består af Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som har arbejdet sammen med Northside om det nye initiativ.

- Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter; og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne, siger centerlederen.

Northside løber af stablen fra 2. til 4. juni.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce