Annonce
Kultur

Slut med baconburgere og hotdogs: Northside bliver 100 procent plantebaseret og økologisk

Gæsterne på Northside bliver til næste år præsenteret for et madudvalg, der udelukkende er plantebaseret og økologisk. Foto: Flemming Krogh
Den århusianske musikfestival tager et nyt skridt ud i bæredygtighed og vil til sommer kun serverer 100 procent plantebaseret og økologisk mad.

AARHUS: Når festivalgæsterne til sommer strømmer ind på den nye festivalplads til 2022 udgave af Northside, så må de kigge langt efter de traditionelle festivalretter.

Oksekødsburgere, flæskestegssandwich og chili con carne med kødfyld er et overstået kapitel på den populære festival, som tager det store skridt ud i bæredygtighedens land og udelukkende serverer plantebaseret og 100 procent økologisk mad.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

Annonce

Ambitionen er at gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en rejse ind i fremtidens gastronomiske køkken, lyder det.

- NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100% grøn strøm, siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.

NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed.

Brian Nielsen

- NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu, lyder det fra festivalchefen.

Nye varianter af festivalfavoritter

Frem mod festivalen til juni næste år vil Northside i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle retter og skabe økologiske varianter af gastronomiske festival-evergreens, som kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser. Med initiativet bliver Northside den første danske festival, som udelukkende serverer plantebaseret mad.

- Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100% økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere, siger Katrine Ejlerskov, Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, der består af Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som har arbejdet sammen med Northside om det nye initiativ.

- Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter; og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne, siger centerlederen.

Northside løber af stablen fra 2. til 4. juni.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Alarm 112

32-årig motorcyklist mister livet på køreanlæg

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Sport

For to år siden blev Thor erklæret håndboldinvalid: I dag er han stamspiller i Skanderborg Aarhus

Annonce