AARHUS: Når festivalgæsterne til sommer strømmer ind på den nye festivalplads til 2022 udgave af Northside, så må de kigge langt efter de traditionelle festivalretter.
Oksekødsburgere, flæskestegssandwich og chili con carne med kødfyld er et overstået kapitel på den populære festival, som tager det store skridt ud i bæredygtighedens land og udelukkende serverer plantebaseret og 100 procent økologisk mad.
Det skriver festivalen på sin hjemmeside.
Ambitionen er at gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en rejse ind i fremtidens gastronomiske køkken, lyder det.
- NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100% grøn strøm, siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.
Brian NielsenNorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed.
- NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu, lyder det fra festivalchefen.
Nye varianter af festivalfavoritter
Frem mod festivalen til juni næste år vil Northside i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle retter og skabe økologiske varianter af gastronomiske festival-evergreens, som kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser. Med initiativet bliver Northside den første danske festival, som udelukkende serverer plantebaseret mad.
- Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100% økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere, siger Katrine Ejlerskov, Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, der består af Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som har arbejdet sammen med Northside om det nye initiativ.
- Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter; og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne, siger centerlederen.
Northside løber af stablen fra 2. til 4. juni.