Annonce
Aarhus

Slut med bevillingsbøvl: The Cockney Pub genopstår

The Cockney Pub på hjørnet af Maren Smeds Gyde og Sankt Clemens Stræde har været lukket siden januar 2018. Nu genåbner den. Foto: The Cockney Pub på Facebook
Efter godt et års fravær vender den klassisk engelske pub tilbage i Maren Smeds Gyde.

AARHUS: Det kom som lidt af et chok for godt et års tid siden, da The Cockney Pub i Maren Smeds Gyde valgte at dreje nøglen om.

Indehaveren, Michael Peter Wilson, tog beslutningen efter problemer med bevillingen og med tilladelser til søndagskoncerter og udeservering, men nu åbner han atter for den tidligere så populære pub. Det skriver Lokalavisen Aarhus lørdag.

- Der er åbenbart kommet nye boller på suppen. Jeg har talt med nogle nye mennesker inde på kommunen, og de synes, det er et fantastisk koncept, selvom det er præcis det samme som før, siger Michael Peter Wilson til avisen.

Han oplyser, at konceptet efter en fysisk overhaling bliver nøjagtig som tidligere med søndagskoncerter, udeservering og klassisk engelsk pubmiljø.

- Jeg har lige talt med alle mine naboer, og de har sagt: 'Perfekt, Mike. Der kommer musik, vi bor i midtbyen, og det skal larme lidt.' Havde alle den samme tilgang til tingene, ville Aarhus være en endnu mere fantastisk og levende by, siger han til Lokalavisen Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce