Annonce
AGF

Nu begynder Superligaen og én ting tæller: AGF skal i top-seks

David Nielsen og AGF skal torsdag i kamp for første gang i 80 dage. Arkivfoto: Axel Schütt
AGF har ingen skader men to karantæneramte spillere inden torsdagens Superligakamp mod Randers FC. David Nielsen har blot kunne se sit hold an i en intern træningskamp, hvor han blev bekræftet i, at holdet skal koncentrere sig for at indfri drømmen om top-seks.
Annonce

FODBOLD: Det er 77 dage siden at AGFs Superligakamp mod Randers FC skulle være spillet.

Men kampen blev aflyst da statsminister Mette Frederiksen dagen forinden havde lukket Danmark ned. Corona. Blev hjemme, hold afstand, sprit af.

I de snart tre måneder, der er gået, har mange savnet fodbold. Og andre har haft tankerne så mange andre steder, at de nær har glemt, at AGF ligger nummer tre i Superligaen.

Men det er nu engang dét, AGF gør. Ligger nummer tre. De kolde facts er, at århusianerne med en sejr torsdag over Randers FC i Superligagenstarten kvalificerer sig til medaljeslutspillet. Top-seks.

Og det er lige præcis det eneste, AGFs cheftræner David Nielsen har lyst til at fokusere på efter måneder med snak om adskilt træning, hjemsendelse, tilskuerforbud, coronatests og så videre og så videre.

- Jeg har det mindset, at vi ikke har sikret os en plads i top-seks endnu, og det skal vi ud at gøre. Der er så mange andre ting, der foregår rundt omkring os. Men mit job er som før coronakrisen. Jeg skal sørge for, at AGF kommer i top-seks. Det er vigtigt, at spillerne mærker, at der ikke er noget, der har ændret sig herinde (på træningsbanen, red.).

- Kampene skal spilles uden tilskuere og vi skal i top-seks. Det er dét, det handler om. Hvis vi taber alle kampene og ikke kommer i top-seks, så er der ingen, der skriver, at det er fint nok, fordi der var heller ingen tilskuere til kampene, så det var svære vilkår. Nej, de skriver, at David Nielsen skal fyres. I hvert fald hvis de gør deres arbejde. Og hvis jeg skal gøre mit arbejde, så koncentrerer jeg mig om at få AGF i top-seks, siger cheftræneren.

AGF er sikre på at nå det forjættede land med en sejr over Randers. Med en uafgjort er det kun teori, der holder AGF ude af medaljeslutspillet mens nervøsiteten banker på med et århusiansk nederlag torsdag.

Superliga

  • AGF møder Randers FC torsdag klokken 19.00.
  • Vinder AGF kampen kvalificerer de sig til medaljeslutspillet (top-seks). Spiller de uafgjort skal Randers vinde de resterende kampe mens AGF skal tabe sine samtidig med at de skal indhente AGFs målscore, der er seks mål bedre. Taber AGF til Randers har de ét point ned til Brøndby, to ned til FC Nordsjælland og tre ned til både AaB og Randers FC.
  • Efter torsdagens kamp resterer der to grundspilskampe for alle hold; AGF møder OB mandag og AaB ude søndag.
Annonce

Hausner og Diks i spil

AGF-truppens forberedelser til repremieren har været utraditionelle.

Modsat de fleste andre Superligaklubber, har David Nielsens hold ikke haft en træningskamp. Blot en intern kamp mod sig selv, der er så hemmelig, at træneren blot vil oplyse, at den sluttede 3-1 til det hvide hold mod de røde. Men han holder startopstillinger og selv målscorerne for sig selv for at holde så meget som muligt hemmeligt for Randers FC og klubbens cheftræner Thomas Thomasberg.

- Kan Bundu have scoret? Kan Nicolai Poulsen have sparket den op i hjørnet? Sådan sidder Thomasberg og tænker lige nu, mens vi har deres træningskamp mod Vendsyssel på video, siger David Nielsen med et smil.

- Vi har ikke meldt noget ud omkring kampen og det er fordi, vi ikke ønsker at få det ud. Men kampen bekræftede mig i, at vi stadig skal koncentrere os, når vi spiller fodbold. Men det vil jeg sige uanset hvordan, det var gået. Men vi ved, hvad vi skal, og vi har en god idé omkring hvordan vores hold skal se ud.

Det er i hvert fald helt sikkert at David Nielsen må undvære anfører Niklas Backman samt backen Alexander Munksgaard, som begge afsoner karantæne.

- Det løser vi ved at sætte Sebastian Hausner og Kevin Diks ind i stedet. Derudover har vi Jesper Juelsgård og Magnus Anbo. Vi har vidst i rigtig lang tid, at de to har karantæne, så det er fint.

Er det irriterende for dig, at de ikke er med i den første kamp, som er den, I har trænet frem imod i så mange uger nu?

- Nej, jeg tror mere, det er irriterende for de to spillere. Vi har fokus på dét, vi skal have fokus på. Karantæner kommer og det er ikke noget, jeg går rundt og ærgrer mig over. Jeg har fokus på den næste spiller, der i stedet får sin chance.

- Vi har mange kampe foran os og vi har også to ekstra indskiftninger i kampene (det er tilladt lave fem per kamp, red.), så alle i truppen er nødt til at være klar. Alle spillere kommer til at blive involveret, siger David Nielsen.

Han glæder sig over, at han arbejder med en skadesfri trup.

AGF møder Randers FC torsdag klokken 19.00 på Ceres Park. Uden tilskuere og med sigtet indstillet mod top-seks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se politiet i vanvittig jagt gennem Aarhus: Motorcyklist blæste på fartgrænserne, kørte over for rødt og på fortov og cykelstier

Aarhus For abonnenter

Uventet drejning i bandesag: Tiltalt i kidnapningssag mødtes med nu afdød rapper

Annonce