Annonce
Aarhus

Slut med forvirring: Aarhus Svømmestadion skal have nyt navn

Mange års forvirring er skyld i, at Aarhus Svømmestadion nu skal have nyt navn. Foto: Kim Haugaard

Århusianerne bliver nu spurgt til råds, når Aarhus Svømmestadion skal have nyt navn. Det nye navn skal gøre op med den forvirring, som Aarhus Svømmestadion i flere år har givet, når der bliver afholdt andre sportsgrene end svømning på stadion

AARHUS: Det er ikke kun badevinger og brystsvømning, som hører til i Aarhus Svømmestadion. I 2005 blev stedet udvidet med en ekstra idrætshal, så Aarhus Svømmestadion har, udover to svømmebassiner, to idrætshaller til andre sportsgrene end svømning. Alligevel har man indtil nu holdt fast i navnet Aarhus Svømmestadion.

Men det skal der nu laves om på. Et nyt navn skal bringes på banen, så det er slut med forvirring, som det nuværende navn i flere år har givet, når der er blevet inviteret til eksempelvis gymnastik- og håndboldstævner på Aarhus Svømmestadion.

Det nye navn skal fremover dække over de mange aktiviteter, der foregår på stedet. Det mener rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, der derfor har taget initiativ til en navnekonkurrence.

- Det virker helt forkert at invitere til håndbold, gymnastik og basketball på et svømmestadion. Så jeg mener, det er på tide, at vi finder et nyt navn, som meget bedre fortæller om det spændende og alsidige sted, vi har midt i Aarhus, siger rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Ønsket om et nyt navn kommer fra de daglige brugere og personalet på Aarhus Svømmestadion, der jævnligt oplever, at det nuværende navn er årsag til en del forvirring.

- Det er helt oplagt, at vi skal finde et mere passende navn. Jeg ser frem til, at vi nu sammen med brugerne og resten af Aarhus får fundet det helt rigtige navn, som forhåbentlig giver endnu flere lyst til at gøre brug af stedets alsidige muligheder, siger Rabih Azad-Ahmad.

Det nye navn skal bruges om det samlede sted, mens navnet Aarhus Svømmestadion fortsat vil blive brugt om svømmehallen.

Foreslag til navne skal indleveres seneste 12. september. Vinderen offentliggøres i starten af oktober.

Det virker helt forkert at invitere til håndbold, gymnastik og basketball på et svømmestadion. Så jeg mener, det er på tide, at vi finder et nyt navn, som meget bedre fortæller om det spændende og alsidige sted, vi har midt i Aarhus.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice

Fakta om navnekonkurrencen

Nye forslag til navne skal senest indsendes 12. september via www.vigirbyenpuls.dk/Svoemmehaller/Aarhus-Svoemmestadion/Navnekonkurrence.aspx eller ved at udfylde og aflevere en stemmeseddel i billetsalget på Aarhus Svømmestadion.En gruppe bestående af blandt andet brugere og medarbejdere kommer til at bestemme Aahus Svømmestadions nye navn.

Den der ender med at indsende vinderforslaget modtager et gavekort til Aarhus Svømmestadion og kommunens øvrige svømmehaller. Vinderen og det nye navn offentliggøres i begyndelsen af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce