Annonce
Østjylland

Slut med gratis parkering ved Thors Bakke - Her er forklaringen

Siden juli har det været slut med at parkere gratis ved thors bakke. "Vi håbet at åbne for flere parkeringspladser til kunderne i Randers Midtby," siger Flemming Schrøder Larsen fra Dansk Parkerings Service. Arkivfoto: Annelene Petersen
Mere ensartede p-forhold i Randers og bedre tid til en kop kaffe er argumenter for at sløjfe den gratis parkring, fortæller Flemming Schrøder Larsen fra Dansk Parkerings Service A/S
Annonce

RANDERS: Siden 1. juli har bilister, der parkerer deres bil på de store arealer ved Thors Bakke, som noget nyt skullet betale for deres parkering. De seneste ti år har man uden at skulle til lommerne kunnet holde på stedet to timer - og betale sig fra resten af døgnet med en rund 20'er.

- Men det er slut nu. Vi har efterkommet et gammelt ønske fra Randers Kommune og fra P-huset om, at parkeringsforholdene i byen skal være mere ensartede, siger Flemming Schrøder Larsen fra Dansk Parkerings Service A/S, der styrer parkeringen på stedet.

- Da vi for ti år siden åbnede for den gratis parkering, var det ud fra et ønske om at knytte Thors Bakke tættere til midtbyen og give mulighed for et større flow af handlende til midtbyens butikker. Men dels er situationen i dag, at halvdelen af de 200 parkeringspladser er optaget hele dagen af folk, der arbejder i byen - ikke af kunder i butikkerne. Dels planlagde man dengang er stort midtbycenter på stedet - et center, som jo aldrig er blevet til noget.

Derfor håber Flemming Schrøder Larsen at kravet om betaling for at sætte bilen ved Thors bakke vil rykke en del af de faste parkerende andre steder hen - for eksempel ind i P-huset. Og dermed åbne flere parkeringspladser for kunder til midtbyen.

- I øvrigt vil vores parkeringspladser stadig være den billigste løsning for et kortere besøg i Randers. Vores parkering koster 6 kroner pr. time - uanset hvor mange timer, du stiller din bil.

Vi har efterkommet et gammelt ønske fra Randers kommune og fra P-huset om, at parkeringsforholdene i byen skal være mere ensartede

Flemming Schrøder Larsen, Dansk Parkerings Service A/S

Annonce

Tid til kaffe

Derudover håber Flemming Schrøder Larsen også på, at den nye betalingsordning på Thors Bakke vil betyde, at gæsterne i Randers Midtby fremover i højere grad vil unde sig selv en kop kaffe og en mindre stresset indkøbstur.

- Vi har hidtil hørt om folk, der afstår fra deres sidste indkøb - og kaffen - fordi de skal nå at hente bilen, inden de to timers gratis parkering udløber. Også selv om ekstraudgiften kun er 20 kroner. Og det gør da ondt på mig som indfødt randrusianer. Midtbyen er ganske enkelt min kæphest.

- I bund og grund er såvel gruspladsen som asfaltpladsen en byggeplads, som bare venter på at blive bebygget, og et forestående salg af begge områder tyder måske også på, at parkering på stedet har en udløbsdato. Men umiddelbart burde begge pladser være tilgængelige resten af året.

Annonce
Annonce
Aarhus

De unge tager mundbindene til sig

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Corona-smitten med ny voldsom stigning i Aarhus: Højeste antal smittede på et døgn

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce