Annonce
Østjylland

Slut med gratis parkering ved Thors Bakke - Her er forklaringen

Siden juli har det været slut med at parkere gratis ved thors bakke. "Vi håbet at åbne for flere parkeringspladser til kunderne i Randers Midtby," siger Flemming Schrøder Larsen fra Dansk Parkerings Service. Arkivfoto: Annelene Petersen
Mere ensartede p-forhold i Randers og bedre tid til en kop kaffe er argumenter for at sløjfe den gratis parkring, fortæller Flemming Schrøder Larsen fra Dansk Parkerings Service A/S

RANDERS: Siden 1. juli har bilister, der parkerer deres bil på de store arealer ved Thors Bakke, som noget nyt skullet betale for deres parkering. De seneste ti år har man uden at skulle til lommerne kunnet holde på stedet to timer - og betale sig fra resten af døgnet med en rund 20'er.

- Men det er slut nu. Vi har efterkommet et gammelt ønske fra Randers Kommune og fra P-huset om, at parkeringsforholdene i byen skal være mere ensartede, siger Flemming Schrøder Larsen fra Dansk Parkerings Service A/S, der styrer parkeringen på stedet.

- Da vi for ti år siden åbnede for den gratis parkering, var det ud fra et ønske om at knytte Thors Bakke tættere til midtbyen og give mulighed for et større flow af handlende til midtbyens butikker. Men dels er situationen i dag, at halvdelen af de 200 parkeringspladser er optaget hele dagen af folk, der arbejder i byen - ikke af kunder i butikkerne. Dels planlagde man dengang er stort midtbycenter på stedet - et center, som jo aldrig er blevet til noget.

Derfor håber Flemming Schrøder Larsen at kravet om betaling for at sætte bilen ved Thors bakke vil rykke en del af de faste parkerende andre steder hen - for eksempel ind i P-huset. Og dermed åbne flere parkeringspladser for kunder til midtbyen.

- I øvrigt vil vores parkeringspladser stadig være den billigste løsning for et kortere besøg i Randers. Vores parkering koster 6 kroner pr. time - uanset hvor mange timer, du stiller din bil.

Annonce
Vi har efterkommet et gammelt ønske fra Randers kommune og fra P-huset om, at parkeringsforholdene i byen skal være mere ensartede

Flemming Schrøder Larsen, Dansk Parkerings Service A/S

Tid til kaffe

Derudover håber Flemming Schrøder Larsen også på, at den nye betalingsordning på Thors Bakke vil betyde, at gæsterne i Randers Midtby fremover i højere grad vil unde sig selv en kop kaffe og en mindre stresset indkøbstur.

- Vi har hidtil hørt om folk, der afstår fra deres sidste indkøb - og kaffen - fordi de skal nå at hente bilen, inden de to timers gratis parkering udløber. Også selv om ekstraudgiften kun er 20 kroner. Og det gør da ondt på mig som indfødt randrusianer. Midtbyen er ganske enkelt min kæphest.

- I bund og grund er såvel gruspladsen som asfaltpladsen en byggeplads, som bare venter på at blive bebygget, og et forestående salg af begge områder tyder måske også på, at parkering på stedet har en udløbsdato. Men umiddelbart burde begge pladser være tilgængelige resten af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce