Annonce
Navne

Slut med indianerlejr: Høvding Langøre har sidste sommer som indianerhøvding i Legoland

Høvding Langøre, hvis borgerlige navn er Jan Friborg, stopper som høvding i Legoland efter denne sæson. PR-foto
Jan Friborg fra Billund, også kendt som den folkekære Høvding Langøre, har været indianerhøvding i Legoland gennem 37 sæsoner. I år er det hans sidste sæson, og dermed er det også slut for Indianerlejren i parken.

NAVNE: Siden 1985 har Jan Friborg iklædt sig indianerkostume og fjerhat, trådt ind i rollen som Høvding Langøre og budt gæsterne velkommen i Legoland Billunds indianerlejr. Med tiden er han blevet en legende blandt gæsterne i Legoland, som i generationer har besøgt ham og foreviget dagen med både indianerfjer og billeder. Efter 37 sæsoner har Jan efter eget ønske valgt, at 2021 bliver hans sidste sæson i indianerlejren.

Det fortæller Legoland i en pressemeddelelse.

- Høvding Langøre er med tiden blevet et ikon for Legoland. Han har i den grad været med til at gøre Legolandoplevelsen til noget helt særligt for vores gæster, og vi er meget taknemmelige for alle de 37 sæsoner, vi har haft ham i indianerlejren. Det bliver trist at sige farvel efter så mange gode år, siger Christian Woller, direktør i Legoland.

Annonce

For Jan begyndte det hele med en annonce i avisen, hvor Legoland søgte en indianerhøvding, der kunne stå ude i al slags vejr, og som kunne tale indianersprog. Siden er det blevet til rigtig mange sæsoner i indianerlejren med besøg af gæster fra hele verden.

- Det bliver helt sikkert vemodigt at slukke bålet for sidste gang, men som man siger, så har alting også en ende. Jeg har nydt alle mine sæsoner i indianerlejren, og jeg kommer i den grad til at savne de mange glade og skøre stunder, jeg har haft her. Det har været helt fantastisk at være høvding i så mange år, og jeg kunne ikke forestille mig at lave andet. Jeg elsker det, siger Jan Friborg.

Slut med indianerlejren

Høvding Langøres afsked bliver samtidigt også sidste sæson med Indianerlejren i Legoland, men hvad der kommer til at erstatte den, vil blive afsløret senere på året.

- En epoke er slut, og der kommer ikke en ny høvding efter Høvding Langøre. Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske, og indtil da vil vi glæde os over at have en sidste sommer med Høvding Langøre, siger Christan Woller.

I forbindelse med Høvding Langøres sidste sæson, opfordrer Legoland alle gæster til at dele de minder, de har med Høvding Langøre fra tiden siden 1985 til nu. Minderne kan være alt fra tegninger og hilsner til billeder og video og vil blive samlet til ét stort fælles minde om Høvding Langøres tid i Legoland.

Minder kan indsendes til parken via deres hjemmeside.

Annonce

Indianerhøvding for flere generationer

Med 37 sæsoner bag sig har Jan Friborg også bemærket og set generationer komme og gå i sin tid som Høvding Langøre i Legoland.


En epoke er slut, og der kommer ikke en ny høvding efter Høvding Langøre. Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske

Christian Woller


- Det sker ofte, at gæster kommer og viser mig gamle billeder, hvor jeg som ung høvding står sammen med dem. Det er hyggeligt at se tilbage og blive mindet om, hvor hurtigt tiden går, når man har det sjovt. Som regel beder gæsten pænt om et nyt, tilsvarende billede eller et billede af deres børn med den samme høvding, som de selv blev fotograferet med, da de var små. Det er jo fantastisk at være høvding for flere generationer, siger Jan Friborg.

Høvding Langøre er blandt Legoland Billunds mest populære karakterer. Selve navnet og hele historien bag karakteren er bygget op med tiden, men ikke uden hjælp fra gæsterne.

- Navnet Høvding Langøre fik jeg først et par år efter, jeg var startet. Børnene blev ved med at hive i mine lange totter fra min fjerhat, og så kaldte de mig Langøre, fordi jeg jo havde så lange øre. Og siden dengang har jeg heddet Høvding Langøre. Man kan sige, at gæsterne på den måde har været med til at skabe Høvding Langøre, fortæller Jan Friborg med et smil.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Uddannet: Otte mand klar til datateknikken

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce