Annonce
Aarhus

Slut med parkering: Første koncert i den nye midtbyskov

<p>Århusianske Iben Randlev Hundebøll (forrest) nød den nye bypark samme med veninderne Joan Pedersen (th) og Hanne Steffensen.</p>

Bispetorv er som forvandlet med høje træer og pladser til at sidde på, og det blev officielt indviet tirsdag med koncert.

Annonce

Hver sommer valfarter århusianere til Smukfest for at nyde musikken på Bøgescenen og andre grønne steder ved Skanderborg.

Indvielse af den nye midtbyskov. Bispetorv

I fremtiden behøver århusianere ikke tage turen sydpå, for at høre musik udendørs i naturlige omgivelser. Igennem et par måneder er parkeringspladsen på Bispetorv blevet omdannet til en ny bypark.

Indvielse af den nye midtbyskov. Bispetorv

Nu er pladsen blevet indviet med tale af rådmand Kristian Würtz og med musik fra bandet Luxus, som skabte en hyggelig stemning på torvet med kopisange af CV Jørgensen og andre klassikere fra den danske sangskat tirsdag middag.

Indvielse af den nye midtbyskov. Bispetorv

»Det har været en lang proces. For ti år siden besluttede byrådet, at bilerne skulle væk herfra. Men debatten har trukket ud. Nu er vi klar med en ny indretning af Bispetorv som et nyt, grønt byrum, der kan bruges til mange formål,« lød det fra rådmanden, der greb en skruemaskine og fjernede en sidste afspærring af pladsen, som en symbolsk handling.

Udover jorddækkede områder med nyplantede træer er der bygget ramper og bænke i massivt egetræ, som indbyder til at opholde sig her.

»Det er blevet rigtigt godt her. Jeg bor bagved torvet, så det er fedt med et nyt, grønt rum man kan bruge. Det er godt, selve skoven ikke fylder mere, for så der plads til koncerter og alt muligt andet,« lød det fra Iben Randlev Hundebøl, som havde fået en kop varm gløgg at varme sig på samme med et par veninder.

Pladsen er blevet til i et samspil mellem Aarhus Teater, Aarhus Kommune, Cityforeningen og sognet, som alle har interesse i området her. Sammen med den lokale landskabsarkitekter fra Schønherr, der har stået for den konkrete udformning af pladsen.

»Jeg er stolt af resultatet. Vi har haft et godt samarbejde med bygherrerne. Derfor lykkes det at lave projektet på to måneder. Det er usædvanligt,« sagde arkitekt Anders Madsen, som har været med til at skabe det nye åndehul i byen.

Som århusianer betyder det meget for ham at have udformet området.

»Min studentereksamen tog jeg på Katedralskolen. Dengang var der biler og parkeringspladser her. Nu er det lavet helt om. Det er vildt, hvor meget der er lavet om her og på Kystvejen på få år,« lød det fra landskabsarkitekten, som har lagt vægt på, at pladsen ikke skulle fyldes op med træer.

Nu bliver der plads til koncerter med Luxus og andre navne. Men også til markeder.

I december kommer der et julemarked og senere kommer StreetFood på pladsen med mobile madboder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Langvarig politijagt på tricktyv er slut: 42-årig mand sigtes for 13 tyverier fra ældre i Aarhus

Annonce