Annonce
Aarhus

Slut med skod-strande? Partier foreslår røgfrit sommerliv

 Legepladser, bus-læskure og togperroner er for længst gjort røgfrie. Næste sted, hvor der skal Rygning Forbudt-skilte op, er de århusianske strande. Det foreslår radikale og SF i Aarhus Byråd. Arkivfoto: Kim Haugaard

AARHUS: Står det til SF og radikale i Aarhus Byråd, bliver det snart forbudt at ryge på Moesgaard Strand, Bellevue og de øvrige århusianske strande.

Det skal simpelthen være slut med skod-strande i det århusianske, mener de to partier.

Onsdag behandler byrådet de to partiers fælles forslag om at gøre strandene røgfrie – det vil sige forbyde rygning alle andre steder end i særlige strand-ryge-zoner.

Partierne begrunder forslaget med, at antallet af rygere er steget siden 2016.

”Røgfri Stande er endnu et tiltag for at forebygge at unge begynder at ryge. Derfor skal røgfri strande ses som et skridt imod en røgfri fremtid i Aarhus kommune. Når Corona-restriktionerne på sigt fjernes og vejret bliver mere sommerligt, skal de århusianske familier kunne tage på stranden og nyde solen uden at opleve generende røg”, hedder det i forslaget.

Røgfri strande vil samtidig give en miljøgevinst, fordi rygere ikke længere efterlader skodder, der består af svært nedbrydeligt plastik, i sandet eller vandet, anfører SF og radikale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce