Annonce
Aarhus

Slut med små værelser: Nyt hotelkoncept åbner i Aarhus

På GUESTapart, som det nye hotelbyggeri i Skejby er døbt, indlogeres gæsterne i hjemlige omgivelser og lejligheder med fuldt udstyret køkken. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

Et anderledes hotelkoncept med fuldt udstyrede lejligheder i stedet for skrabede hotelværelser er undervejs i Skejby. Især det lokale erhvervsliv og Aarhus Universitetshospital får gavn af de såkaldte servicelejligheder.

SKEJBY: Et trangt hotelværelse med et miniaturekøleskab er ikke altid lige sagen, hvis hotelopholdet byder på mere en blot et par overnatninger.

Og snart får langtidsovernattende gæster i Aarhus mulighed for at bo i væsentligt bedre rammer.

Inden længe rykker gravemaskinerne nemlig ind på Tueager 5 i Skejby, hvor et nyt hotelkoncept med fuldt servicerede lejligheder - det første af sin art i Aarhus - skal opføres. Byggeriet, der har fået navnet Guestapart og er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, begynder i april og skal stå færdigt i løbet af sommeren 2018.

Til den tid vil 86 såkaldte servicelejligheder og et konferencecenter være klar til brug. Lejlighederne skal efter planen servicere erhvervsliv, forskere, patienter, pårørende og øvrige turister.

- Vi har sammen med vores rådgivere arbejdet på projektet gennem lang tid, dels med udviklingen og designet af selve bygningerne, dels med at analysere behov for både overnatnings-, møde- og konferencemuligheder i området. Nu glæder vi os til at slå dørene op til de spændende nye omgivelser i sensommeren 2018, siger Jan Pedersen, direktør i firmaet Danish Real Estate, der er ansvarlig for projektudviklingen.

Annonce

Mangler overnatning

Hotellet bliver nabo til det nye letbanestop i Business Park Skejby. Få minutters gang derfra ligger hovedindgangen til Aarhus Universitetshospital, hvor de ser muligheder i det nye hotelbyggeri.

- Vi har ofte forskere fra udlandet, der har brug for en mindre bolig i nogle måneder, og der er ind imellem pårørende, som efterspørger en midlertidig bolig i nærheden af hospitalet. Derfor tror jeg, at der er et potentiale for hotellejligheder i Skejby, hvis prisen kan konkurrere med alternativerne, siger Børge Bossen, administrationschef på Aarhus Universitetshospital.

Med etableringen af Dansk Center for Partikelterapi på det nye supersygehus følger desuden et estimeret behov på 19.500 overnatninger om året for langdistancepatienter i ambulante behandlinger.

Hotellet bliver bygget på adressen Tueager 5 midt imellem Randersvej og Aarhus Universitetshospital. Udover 86 lejligheder byder faciliteterne også på et fitnesscenter og en konferecesal. Illustration: Schmidt Hammer Lasse Architects

I høj kurs

Det er dog ikke kun patienter, pårørende og forskere, der har brug for en hotellejlighed i Aarhus.

Ifølge VisitAarhus er der fra 2011 til 2015 sket en stigning i antallet af kommercielle overnatninger på 41 procent i Aarhus, hvoraf erhvervsgæster står for helt op til halvdelen af de over én million overnatninger årligt.

Derfor giver det ifølge formanden for Business Park Skejby god mening, at hotellet kommer til at ligge i et område, der repræsenterer byens største koncentration af arbejdspladser og mere end 150 virksomheder. Og hvor hjemlige overnatningsmuligheder i form af lejligheder er i høj kurs.

- Flere af vores medlemsvirksomheder har mange hotelovernatninger, så det er et kæmpe plus, at de får mulighed for at tilbyde besøgende forskere og forretningsforbindelser nærliggende overnatning, siger Arne Vesterdal, direktør for virksomhedsmiljøet INCUBA og formand i erhvervsforeningen Business Park Skejby.

De 86 nye hotellejligheder indeholder fuldt udstyrede køkkener og individuelt indrettede værelser. Faciliteterne inkluderer desuden et konferencecenter til 150 personer og et 350 kvadratmeter stort fitnesscenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce