Annonce
Aarhus

Slut med små værelser: Nyt hotelkoncept åbner i Aarhus

På GUESTapart, som det nye hotelbyggeri i Skejby er døbt, indlogeres gæsterne i hjemlige omgivelser og lejligheder med fuldt udstyret køkken. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

Et anderledes hotelkoncept med fuldt udstyrede lejligheder i stedet for skrabede hotelværelser er undervejs i Skejby. Især det lokale erhvervsliv og Aarhus Universitetshospital får gavn af de såkaldte servicelejligheder.

Annonce

SKEJBY: Et trangt hotelværelse med et miniaturekøleskab er ikke altid lige sagen, hvis hotelopholdet byder på mere en blot et par overnatninger.

Og snart får langtidsovernattende gæster i Aarhus mulighed for at bo i væsentligt bedre rammer.

Inden længe rykker gravemaskinerne nemlig ind på Tueager 5 i Skejby, hvor et nyt hotelkoncept med fuldt servicerede lejligheder - det første af sin art i Aarhus - skal opføres. Byggeriet, der har fået navnet Guestapart og er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, begynder i april og skal stå færdigt i løbet af sommeren 2018.

Til den tid vil 86 såkaldte servicelejligheder og et konferencecenter være klar til brug. Lejlighederne skal efter planen servicere erhvervsliv, forskere, patienter, pårørende og øvrige turister.

- Vi har sammen med vores rådgivere arbejdet på projektet gennem lang tid, dels med udviklingen og designet af selve bygningerne, dels med at analysere behov for både overnatnings-, møde- og konferencemuligheder i området. Nu glæder vi os til at slå dørene op til de spændende nye omgivelser i sensommeren 2018, siger Jan Pedersen, direktør i firmaet Danish Real Estate, der er ansvarlig for projektudviklingen.

Annonce

Mangler overnatning

Hotellet bliver nabo til det nye letbanestop i Business Park Skejby. Få minutters gang derfra ligger hovedindgangen til Aarhus Universitetshospital, hvor de ser muligheder i det nye hotelbyggeri.

- Vi har ofte forskere fra udlandet, der har brug for en mindre bolig i nogle måneder, og der er ind imellem pårørende, som efterspørger en midlertidig bolig i nærheden af hospitalet. Derfor tror jeg, at der er et potentiale for hotellejligheder i Skejby, hvis prisen kan konkurrere med alternativerne, siger Børge Bossen, administrationschef på Aarhus Universitetshospital.

Med etableringen af Dansk Center for Partikelterapi på det nye supersygehus følger desuden et estimeret behov på 19.500 overnatninger om året for langdistancepatienter i ambulante behandlinger.

Hotellet bliver bygget på adressen Tueager 5 midt imellem Randersvej og Aarhus Universitetshospital. Udover 86 lejligheder byder faciliteterne også på et fitnesscenter og en konferecesal. Illustration: Schmidt Hammer Lasse Architects
Annonce

I høj kurs

Det er dog ikke kun patienter, pårørende og forskere, der har brug for en hotellejlighed i Aarhus.

Ifølge VisitAarhus er der fra 2011 til 2015 sket en stigning i antallet af kommercielle overnatninger på 41 procent i Aarhus, hvoraf erhvervsgæster står for helt op til halvdelen af de over én million overnatninger årligt.

Derfor giver det ifølge formanden for Business Park Skejby god mening, at hotellet kommer til at ligge i et område, der repræsenterer byens største koncentration af arbejdspladser og mere end 150 virksomheder. Og hvor hjemlige overnatningsmuligheder i form af lejligheder er i høj kurs.

- Flere af vores medlemsvirksomheder har mange hotelovernatninger, så det er et kæmpe plus, at de får mulighed for at tilbyde besøgende forskere og forretningsforbindelser nærliggende overnatning, siger Arne Vesterdal, direktør for virksomhedsmiljøet INCUBA og formand i erhvervsforeningen Business Park Skejby.

De 86 nye hotellejligheder indeholder fuldt udstyrede køkkener og individuelt indrettede værelser. Faciliteterne inkluderer desuden et konferencecenter til 150 personer og et 350 kvadratmeter stort fitnesscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-smitte og fester med høj musik: Politiet fortsætter øget patruljering og tilsyn

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce