Annonce
Østjylland

Slut med solosokker: Barndomsvenner fra Randers bliver kastet for løverne

Nikolaj Tolstrup og barndomsvennen David Noer mener at have løst det evindelige problem med sokker, der savner en makker efter vask. Pr-foto
Nikolaj Tolstrup og David Noer har opfundet en knapløsning, som betyder, at en strømpe aldrig mister sin makker. Det er nu op til de benhårde forretningsfolk i Løvens Hule at afgøre, om produktet er værd at investere i.

Randers: Er du også en dem, der er godt træt af, at en enlig sok mangler en makker efter en tur i vaskemaskinen? Denne næsten eviggyldige problematik mener to barndomsvenner fra Randers at have løst under en Smukfest i Skanderborg i 2017. De syntes, at deres idé var så god, at de i løbet af det følgende år fik udviklet et færdigt koncept.

Torsdag aften havner iværksætterne Nikolaj Tolstrup fra Vorup og David Noer fra Nordbyen i Løvens Hule på DR1, hvor de skal overbevise investorerne om, at deres løsning med en smart, lille knap, som holder strømperne sammen under vask og tørring, er værd at investere i for en eller flere løver i det benhårde panel.

Vennernes vision er med deres egne ord at revolutionere måden, vi vasker sokker på. Ambitionen er at opdrage kunderne til at trykke deres strømper sammen, inden de lægger dem til vask. Parret har gentænkt, hvordan en strømpe på én gang kan være både praktisk, elegant, moderne og komfortabel.

Annonce

På indersiden af strømperne er knappen flad, så den ikke generer huden. På ydersiden sidder knappefunktionen, som holder strømperne sammen under vask.

Eksport til 13 lande

Aftenens besøg hos løverne kan betyde en millioninvestering for de to venners virksomhed SockiSocki, der er på vej til kunder i 12 europæiske lande og snart også USA.


Jeg har sjældent oplevet noget så angstprovokerende, som da Jesper Buch trak et par på for at afgive sin dom.

Nikolaj Tolstrup, SockiSocki


Programmet blev optaget anden uge i august. Indtil efter programmet torsdag aften er vennerne pålagt tavshed. For Nikolaj Tolstrup har det været lange måneder at skulle igennem.

- Jeg synes især, at denne her uge har været lang og stressende, for jeg er virkelig spændt på, hvordan folk tager imod det. Det må gerne snart være torsdag aften, siger Nikolaj Tolstrup, der var nervøs for, hvordan løverne tog imod strømperne.

- Jeg har sjældent oplevet noget så angstprovokerende, som da Jesper Buch trak et par på for at afgive sin dom, fortæller han.

Annonce

Bedste kvalitet

I dag har SockiSocki til huse i et fyrtårn på havnen i Aarhus, hvor David Noers strømpefirma i forvejen holder til. Nikolaj Tolstrup, som har forstand på digital markedsføring, bor med sin familie på Sjælland, men lægger ofte vejen forbi.

Strømperne fra SockiSocki er elegante, sporty og farverige. De nye kollektioner er udelukkende lavet af økologisk bomuld og bambus. Pr-foto

Efter snakken på Smukfest i 2017 tog strømpeeventyret for alvor fart i Nikolajs kælder. Senere udviklede det sig til besøg hos en familievirksomhed i Tyrkiet, som over tre generationer har produceret strømper i den bedste kvalitet.

- De var så passionerede og dygtige til den slags, og jeg tænkte: De skal også producere SockiSockis strømper, siger Nikolaj Tolstrup, som sammen med David tog på flere besøg til fabrikken i Istanbul, som de opbyggede en familiær og god kontakt med.

Annonce

Bambusstrømper

Produktionen blev sat i gang. Den første leverance af strømper med knapper nåede kælderen. Nikolaj sad oppe hele natten og prøvetrykkede 12.000 knapper for at sikre sig, at alt fungerede, som det skulle.

I dag arbejder SockiSockis grafiske designer på at skabe et sortimentet af elegante, sporty og farverige strømper. Til alle køn og aldre, både voksne og børn.

De nye kollektioner er udelukkende økologiske bomuld- og bambusstrømper og skabt ud fra den grønnere tanke, som virksomheden bevæger sig hen imod.

Torsdag aften afgør løverne, om udviklingen af SockiSocki er værd at skyde penge i.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Annonce