Annonce
Østjylland

Slut med vand og mudder: Parkeringsplads er drænet og hævet til gadeplan

Parkeringspladsen ved Burschesgade er nu tørlagt, så badeænder må finde andre steder at dyppe sig. Foto: Lone Hammer Sørensen
Hotel Randers, der ejer parkeringspladsen ved Burschesgade, har sat pladsen i stand, så bilister kan komme tørskoet til og fra deres køretøj. Pladsen åbner, når der er kommet billetautomat op.

Randers: Hotel Randers, der har købt grunden ved Burschesgade med henblik på at drive hoteldrift der engang, har sat parkeringspladsen pænt i stand.

- Ja, vi kunne simpelthen ikke være andet bekendt. Der stod jo vand altid, og en eller anden spøgefuld nabo havde endda sat en badeand ud i vandpytten. Så af hensyn til både naboer, omgivelser og os selv, så har vi drænet pladsen, lagt stabilgrus på og hævet den til gadeniveau, siger formanden for bestyrelsen i Hotel Randers, Anders Thoustrup.

Han fortæller, at de 40 parkeringspladser fortsat er for alle, og ikke vil blive lukket af udelukkende til hotellets gæster.

- Den kortsigtede plan er at have parkeringsplads der, og vi venter på at få sat en billetautomat op. Vi har hyret parkeringsfirmaet Parkzone til at stå for det, og vi kommer så til at tjene lidt på grunden. Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at det ikke har været en helt billig grund at erhverve, så det vil være godt at få lidt ind på den, siger Anders Thoustrup.

Annonce

Der skal bygges på grunden

Grunden er oprindelig købt, så hotellet kan udvide sin forretning.

- Ja, den langsigtede plan er at bygge der. Vi ligger jo et sted, hvor vi ikke lige kan få mere plads ved selve hotellet. Og vi har så et behov for, engang, når vi har fået hotellet ordentligt op at køre efter stilstanden (efter stedet brændte og er blevet genopbygget, red.) for at bruge mere plads. Vi skal først have lagt en plan for, hvad der skal være på grunden, og det kræver også at lokalplanen laves om. Men noget i stil med værelser eller konferencerum, siger Anders Thoustrup.

Han har svært ved at sætte en tidshorisont på:

- Vi skal jo også lige have tjent pengene til at udvide, men det ville da glæde os, om det bliver snart, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce