Annonce
Aarhus

Slut med vanvidskørsel på Aarhus Ø: Lige nu skabes 15 vejbump

Dagmar Petersens Gade er en af de gader, hvor der gentagne gange er blevet kørt bilræs og vanvidskørsel, og netop nu arbejdes der på at bygge vejbump på strækningen. Foto: Axel Schütt
Rådmand Bünyamin Simsek glæder sig over, at en god og tæt dialog med fællesrådet på Aarhus Ø har resulteret i en hurtig løsning.

AARHUS: Nu kan borgere og beboere på Aarhus Ø endelig begynde at glæde sig, for efter lang tids uro med bilræs og vanvidsbilister, så er der netop nu et arbejde i gang med at etablere 15 bump på Bernhardt Jensens Boulevard og Dagmar Petersens Gade.

Bumpene er valgt, da de for almindelige personbiler er ubehagelige at køre over med mere end 40 km/t, og derfor virker hastighedsdæmpende. Hvis der er tale om tungere køretøj, skal bumpene passeres med ca. 20 km/t.

Udover bumpene bliver midterlinjen på Dagmar Petersens Gade fuldoptrukket for at gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt at overhale.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, håber, at tiltagene har den ønskede effekt, så de larmende og festglade unge i meget hurtige biler forsvinder fra området:

- Jeg er meget glad for, at medlemmerne af fællesrådet har været så lydhøre og løsningsorienterede. Vi har haft en god og tæt dialog, og alle involverede har haft fokus på at finde en god og hurtig løsning. Det vil jeg gerne takke fællesrådet for, siger Bünyamin Simsek, der også er indstillet på at iværksætte yderligere tiltag, hvis det viser sig at være nødvendigt.

Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for Aarhus Ø og De Bynære Havnearealer, håber, at de nye tiltag kan gøre det mere trygt og sikkert at færdes på Aarhus Ø.

- Vejbump, var ikke det, der stod øverst på fællesrådets ønskeliste, men ved en god og tæt dialog os parter imellem, var alle enige om, at dette var den rette løsning på problemet. Dialog og samarbejde er vigtig for at opretholde motivationen i fællesrådet. Vi vil dialogen frem for protest. Tryghedsnetværket, bestående af Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og fællesrådet er et godt eksempel på det. Der er stor ros til Aarhus Kommune samt Østjyllands Politi for en konstruktiv og hurtig indsats, siger han.

De lange lige strækninger på Aarhus Ø egner sig åbenbart godt til bilræs, men det skal 15 vejbump fremover sætte en stopper for. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce