Annonce
Sport

Slutspilsdrømme led et knæk: Århus Håndbold sendt til tælling

Århus Håndbold kunne ikke tæmme Lukas Karlsson og Ribe/Esbjerg og tabte 24-31. Foto: Jens Thaysen

Et klogt spillende Ribe/Esbjerg hold nappede sejren i Ceres Arena og slog et hul på fire point i tabellen til Erik Veje Rasmussens tropper.

HÅNDBOLD: Det skulle have været starten på et solidt forår. Ni kampe, der skulle kaste så mange point af sig som muligt, så Århus Håndbold kunne spille sig tilbage i top otte inden grundspillets afslutning.

Forårets åbningskamp blev dog slet ikke som de havde håbet i Ceres Arena. Århus Håndbold tabte 24-31 til Ribe/Esbjerg efter en forfærdelig anden halvleg, hvor den 42-årige keeper Søren Haagen pillede pynten af hjemmeholdet, mens hans unge holdkammerat Jacob Holm skød med skarpt i den anden ende og lavede 12 mål.

Publikum havde undret sig i pausen. Hvad sker der lige, lød det, da de for en kort stund forlod deres pladser. På tavlen var hjemmeholdet fra Aarhus nede med fire mål i et opgør, de helst ikke måtte smide point i.

Duellen om den sidste af de otte pladser i slutspillet er ualmindeligt stærk og skal Århus Håndbold holde sig inde i kampen om denne, er der ikke plads til fejl. Slet ikke når modstanderen er en direkte konkurrent i duellen om adgangen til det forjættede land.

Derfor var det også letterende foruroligende meldinger som spredte sig i pausen fra tilskuerne. Ikke mindst på grund af det spil, de havde været vidne til fra hjemmeholdet, som virkede ualmindeligt rustent i det offensive og enten brændte eller smed bolde væk, som gæsterne udnyttede med sikker hånd og bragte sig i front uden at spille prangende. Bare klogt.

Tre gange i halvlegen fik gæsterne opbygget et forspring, som Århus Håndbold skulle hale ind. De første to gange fik de orangeklædte lukket hullet, men da pausesignalet lød var gæsterne igen på plus fire og gav sig selv de bedste forudsætninger for de sidste 30 minutter.

Gæsterne kunne spille roligt, henholdende og vente på den bedste chance, mens hjemmeholdet var tvunget til at komme ud over stepperne, hvis de skulle have fat i deres modstander, der havde meget mere kvalitet i afslutningerne end dem selv. Specielt Ribe/Esbjergs unge venstre back Jacob Holm havde godt riv i armen denne eftermiddag.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold-Ribe/Esbjerg 24-31 (12-16)Århus Håndbold: Sebastian Henneberg 5, Fredrik Schilling Sørensen 5, Minik Dahl Høegh 4, Torben Petersen 3, Joachim Enggaard Pedersen 2, Anders Kragh Martinusen 2, Sigvaldig Gudjonsson 1, Robert Gunnarsson 1, Omar Ingi Magnusson 1

Ribe/Esbjerg: Jacob Holm 12, Lukas Karlsson 5, Phillip Holm 5(5), Morten Nyberg 4, Pelle Schilling 3, Rasmus Nielsen 1, Søren Tau Sørensen 1

Stillingen undervejs: 3-1, 4-5, 5-8, 7-11, 10-11, 12-16, 14-18, 18-19, 19-23, 21-25, 22-28, 24-31

Udvisninger: Århus Håndbold 4, Ribe/Esbjerg 3

Hårdt nederlag

En situation, der bestemt ikke bekom århusianerne, som blev mere og mere forkrampet i deres spil som halvlegen skred frem. Godt nok kom hjemmeholdet på højde med gæsterne efter 10 minutters spil, men da de for anden gang i kampen blev ramt af en udvisning idet de var oppe, kunne de igen se gæsterne stikke af og genetablere et komfortabelt forspring.

Med ti minutter tilbage af kampen fik vestjyderne for alvor punkteret al form for spænding. Venstrebacken Jacob Holm scorede nærmest efter behag mod et forsvar, der ikke havde de store intentioner om at tackle og nærmest gav frit skud til den unge hugger.

Det endte med et nederlag til Århus Håndbold. Et hårdt et af slagsen. For det første har to af konkurrenterne omkring dem nu et forspring på fire point til Erik Vejes tropper. For det andet er vestjyderne bedre indbyrdes, fordi deres sejr var større end den, som Århus Håndbold fik i efteråret på udebane.

En ualmindelig skidt start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce